Buiten

flag-usflag-uk duitse vlagemail-icon Bianca Holland: Enfemme naar buiten
website: https://biancaholland.wordpress.com/Voor veel Crossdressers is het omkleden en thuis blijven alles wat je wenst, maar voor anderen komt het moment dat je eens enfemme naar buiten wil.
Wanneer je naar buiten wil treden, is het goed jezelf te realiseren dat dit allerlei gevolgen kan hebben: in het geval je in de ‘normale wereld’ wil begeven, zal je ‘voorkomen en gedrag’ – zoals ik er naar kijk – geen aanleiding moeten geven tot negatieve reacties. Ook al mag men je niet discrimineren om je uiterlijk, dan nog zou een negatieve ervaring niet prettig binnenkomen.
Dat is de reden dat ik eigenlijk iedereen het advies mee wil geven dit op te bouwen en meerdere stappen in te bouwen, maar ook advies te vragen over hoe je over komt en of het voor wat je van plan bent wel kan. Dit om te voorkomen dat je niet te veel afwijkt van wat gebruikelijk is.

Vind je dat wat cryptisch? Wanneer je naar buiten gaat, ben je dan wel passabel genoeg, of ziet iedereen dat je een verklede vent bent en moet om je lachen? Ik denk dat je je dan heel onplezierig gaat voelen….


– Veelal is de eerste stap naar een Transformatieshop. om daar de nodige zaken aan te schaffen: van pruik, make-up, wellicht kleding en lingerie. Je kunt hier ook advies krijgen over je uiterlijk en hoe je overkomt.
– Een logische vervolgstap dan een Supportgroup/T&T avond te bezoeken. Door gesprekken met anderen kan je jezelf vergelijken maar ook feedback vragen voor wat je graag wil gaan doen als vervolgstap. Vraag het vooral aan de mensen die zelf al de ervaring hebben.
– Of een feest, of een locatie waar meerdere T-girls komen (zie links).
– Een locatie waar je een dagje ‘vrouw’ wilt zijn en er foto’s gemaakt worden? Het is niet goedkoop, maar misschien is dan Inka Houtzagers van transgendermakeover iets voor je? Ik heb het zelf nooit gedaan, maar zie er prachtige resultaten van.
– Sommigen willen enfemme winkelen en vinden het prettig ook door anderen als vrouw gezien te worden: dit noemen we ‘passing’. Voor sommigen is dit een doel op zich click hier voor tips.

Wat ook de achterliggende reden mag zijn om je enfemme in het openbaar te verschijnen, ben ik van mening dat je er zoveel mogelijk moeite voor moet doen om dit een positieve ervaring te laten zijn.
Zonder de intentie te hebben volledig te zijn, heb ik een aantal tips voor je verzameld.
Op deze pagina heb ik nog een aantal heel handige tips voor transformatie opgenomen.
Ook is het verstandig alvast even na te denken over hoe je zal reageren wanneer iemand ziet dat je een crossdresser bent. Dat zal vast wel eens gebeuren.

Reizen met de auto:


Voorbereiding
biancaholland-200Zeker wanneer het de eerste keer is dat je je in het openbaar presenteert, voorkomt een goede voorbereiding in veel gevallen teleurstellingen.
Afhankelijk van de gelegenheid waar je naar toe wil gaan, adviseer ik je om je gepast te kleden.
Dus kijk eens als man op de plek waar je later als vrouw naar toe wil gaan: oriënteer je op de kleding van de vrouwen (van jouw leeftijd) die er lopen en probeer je uiterlijk daar een beetje op af te stemmen.
Nu kan lang niet iedereen van huis vertrekken in deze outfit. Daarvoor zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden:
Zoek een goede omkleedlocatie waar je je transformatie kunt uitvoeren. Voor T&T avonden zijn er vrijwel overal omkleedruimtes. In Amsterdam is die er niet (in het toilet kan het altijd) om je ter plekke om te kleden en van te voren nog even te gaan eten of winkelen. Dit kan niet overal, maar navragen kan geen kwaad.
Voordat je enfemme op stap kan gaan, doe je er verstandig aan je auto even vol te gooien met brandstof, water- oliepeil en verlichting even te controleren;
Vergeet niet:
– huis- en autosleutels
– geld
– kleingeld of chipkaart voor parkeren, etc.
– rijbewijs of id
– autopapieren


Vertrek van huis
Lang niet iedereen kan en/of wil enfemme van huis gaan.
Voor de meesten is in deze situatie het meest eenvoudig om je zo ver als mogelijk alvast om te kleden in de dameskleding en daaroverheen een trainingspak te dragen. De andere spullen neem je dan mee in een sporttas.
Wanneer je in de auto reist, dan is het eenvoudig om van te voren al een (dames) jas in de auto te leggen, anders moet je die ook in de sporttas meenemen.
Bij het reizen met de auto, is het is veel gevallen ook te doen om alvast de vloeibare make-up op te doen, zeker wanneer er een kleine kans is dat je mensen tussen je woning en je auto tegen komt (in dat geval kan je ook ogenschaduw, maskara en eventueel ‘blush’ opdoen en een zonnebril dragen). Bij reizen met openbaar vervoer gaat dat niet natuurlijk.

Dingen meenemen naar omkleedlocatie
Je zal een aantal zaken moeten meenemen naar een locatie waar je jezelf kunt omkleden.
Zoals hierboven aangegeven in bijv. een sporttas. Deze valt doorgaans niet op.
Zaken die je dan in je sporttas kunt doen zijn bijvoorbeeld:
– Kleding die je niet al kon aantrekken, BH vulling,
– Pruik, schoenen/laarzen, oorbellen, horloge, armband(en), ring(en), nagellak (kunstnagels en lijm).
– In je handtas: KLISPEST: Kam/borstel, Lippenstift, ID, Spiegeltje, Portemonnee, Eyeliner, Sleutels, Tissue.
– Ook is het handig een veiligheidsspeld bij je te hebben voor het geval er iets scheurt en een reserve panty.

Om na afloop je weer te ontdoen van de make-up, is het ook handig een aantal zaken bij je te hebben:
– Een paar tisues of van die vette doekjes
– washandje met zeep ingesmeerd in een plastic zakje
– en een aantal de-makeup watjes, alvast ingevet met eyemake-up remover.

Onderweg
biancaholland-266Probeer zo min mogelijk op te vallen:
in de auto niet te hard rijden en denk er aan dat een vrouw doorgaans anders achter het stuur zit.
Zorg ervoor dat je je autopapieren en rijbewijs bij de hand hebt voor het geval je door de politie staande zou worden gehouden. Wanneer zoiets gebeurt, dan schrik je natuurlijk wel, maar je doet niets strafbaars in Nederland, dus gewoon je papieren afgeven. Niet in paniek raken. Ook de agent zal even vreemd opkijken, maar ik heb nog nooit gehoord dat men lastig is gaan doen. Sterker nog: ze mogen niet moeilijk gaan doen, zolang je zelf je echte naam opgeeft en je papieren toont. Hier hebben ze instructies voor gekregen (ook al zijn velen dat ‘vergeten’ (zie hierover mijn blog over het bezoek aan een politiebureau).
Wanneer je er behoefte aan hebt een excuus voor je kleding te maken, dan zou je kunnen zeggen dat je onderweg bent naar een feest of club.

In het geval je met de trein reist, dan zeker geen uiterlijke kenmerken dragen (wanneer je er nog niet aan toe bent).
Onderweg kan je op een parkeerplaats (een beetje uit de buurt van waar je woont, want iemand zou eens je auto kunnen herkennen) je omkleden. Het is wat behelpen, maar daar kan je je trainingspak uittrekken en de rest weer aankleden: je pruik op, oorbellen, lippenstift. Hierbij natuurlijk gebruik maken van je binnenspiegel.
Wanneer je klaar bent, dan weer de weg op en… je rijdt enfemme!


Voordat je de auto verlaat:
Check je haar, kijk om je heen of er niet direct een groepje mensen om je heen loopt en stap uit de auto, strijk je rok recht en tracht je relaxed te voelen.
Het lijkt een open deur: maar vergeet je autosleutel en handtas niet en het parkeergeld te betalen.

Enfemme winkelen
Wanneer je enfemme zou willen winkelen en niet zo wil opvallen, dan is je kleding zo ongeveer het belangrijkste wat er is.
We maken vaak de fout om ons te ‘sexy’ te kleden, waardoor we als ‘travestiet’ snel worden doorzien.
Daarom is het verstandig je kleding aan te passen aan de situatie.
Ik adviseer eerst naar een t&t avond te gaan om zo te zien hoe je overkomt en je ook advies kunt vragen aan meer ervaren CrossDressers over je uiterlijk. Zelf heb ik veel tips gekregen door ook juist aan buitenstaanders advies te vragen. Ook helpt het met een groepje eerst kleine stapjes naar buiten te nemen (zoals bij T&T Amsterdam ze in een normaal restaurant gaan eten met elkaar: zo leer je stapsgewijs naar buiten te treden) Op deze pagina heb ik nog een aantal heel handige tips voor transformatie opgenomen.
In het geval je niet al te lang bent (ik ben zelf 1,85m) en onopvallend gekleed gaat, dat het zeer goed te doen is. Een broek, geen felle kleuren, maar neutraal, geen hoge hakken, maar vergelijkbare hakhoogte met vrouwen van je leeftijd.
De Kalverstraat van Amsterdam vind ik een heel geschikte winkelstraat. Zelf kom ik daar graag en regelmatig.
Nog een aantal tips:
– Vermijdt groepjes van mensen: loop er met een grote boog omheen, zeker groepjes van alochtonen.
– Afhankelijk van hoe je er uit ziet, loopt, beweegt, is het opmerkelijk dat niemand op je let.
– Wanneer je op gegeven moment de durf hebt ook kleding (ofzo) te gaan kopen, dan is de ervaring dat je uiterst vriendelijk wordt geholpen. Doorgaans doen de verkoopsters extra hun best voor je om je te helpen. Ze snappen best dat het niet eenvoudig voor je is.
Er komen steeds meer transgenders die in het openbaar kopen, dus ook daar raken ze aan gewend.


Hier vind je nog een aantal Transformatietips.

Website: https://biancaholland.wordpress.com/

7 reacties op Buiten

 1. Jeanette zegt:

  Hallo Bianca. Na deze najaars en winterperiode stop ik weer een half jaartje met buiten crossdressen. Ik heb er van genoten, veel gewandels op strand en bos. Uk wens je een goede en hopelijk gezonde voorjaar en zomer toe. Groetjes Jeanette

 2. Jeanette zegt:

  Hallo Bianca.
  Bedankt voor het bovengenoemde artikel. Heel interessant.
  Ik ga nu een paar keer in de week en femme naar buiten en vind het heerlijk om te
  Winkelen en kleding en schoenen te passen. Het is niet meer spannend maar het wordt steeds
  Leuker en fijner. Ik zou niet echt een vrouw willen worden maar zoals jij zegt ook als deeltijd rouw
  Is het fijn.
  Groetjes en een goed 2020
  Jeanette

  • Jeanette zegt:

   Hallo Bianca. Na een onderbreking van een half jaar ben ik toch weer begonnen met cd.
   ik kan het niet laten want het is zo fijn om af en toe een andere kant te beleven. ik wens je gezellige feestdagen. Groetjes Jeanette

   • Jeanette zegt:

    Hallo Bianca, Ik vind het heerlijk en geniet ervan, Zo fijn om ook te voelen hoe het is als vrouw te zijn..
    Groetjes Jeanette

 3. Kata Perra zegt:

  Hoi Bianca, ik ben je onzettend dankbar voor al de informatie in jou website, vooral deze “idiot-proof” checklist om eens enfemme naar buiten te gaan. Dit wil ik al lang doen maar ik durf het gewoon niet. Ik wil het niet alleen doen, liefts met iemand die al ervaring mee hebt. Ik zie als vrouw echt goed uit, ik kan me goed kleden en make-up is ook geen issue. Alleen ik word heel zenuwachtig en ik durf het uiteindelijk niet alleen te doen. Ik denk als ik voor de eerste keer met een ervaren T naar buite ga, wordt het veel makkelijker en leuker. Ik hoop binnenkort iemand te vinden, ik zou graag naar de T&T avond gaan, liefts enfemme, maar dan moet ik ook weer erst aleen naar buiten gaan.
  Groetjes!
  Kata

  • Wil zegt:

   Hoi Kata,

   Ik ben een cd/tv en ik zou ook eens een keer naar een T&T avond, liefst enfemme, maar ik heb hetzelfde probleem als jij, alleen naar buiten gaan, dat durf ik ook niet.
   We zitten dus in hetzelfde bootje.
   Maar ik heb een voorstel, zullen we samen naar een T-avond gaan ?
   Met meer man (vrouw) meer moed.
   Groetjes, Wil

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.