Transformatie

flag-usflag-uk duitse vlagemail-icon Transformatie tips

website: https://biancaholland.wordpress.com/


Wanneer je jezelf wil kleden als je vrouwelijke alter ego, dan is het nog niet zo eenvoudig dit zo maar op te pakken. Er komt nogal wat bij kijken.
De afgelopen jaren heb ik veel CD’s gesproken en heel veel verhalen gehoord. Eén belangrijk element heb ik wel geleerd: iedereen heeft een andere beleving. Daarom is het heel moeilijk om tips te geven voor een transformatie, juist omdat er zo veel verschillende uitingsvormen zijn.


Een heel belangrijk punt is wat je wil gaan doen met je vrouwelijke ‘look’.
Doordat ik nu zelf al een aantal jaren bezig ben als CD, zie je niet alleen bij jezelf, maar ook bij anderen de ontwikkeling in de loop der jaren: in het begin proberen velen het eigen ‘modelbeeld van een mooie vrouw’ neer te zetten. Bij velen is dat blond en korte rokjes, wellicht hoge hakken?
Wanneer je echter als CD over straat wil (en voor velen komt die tijd toch echt een keer), dan is het vaak leuker om te werken aan je ‘passing’ (dus het niet herkend worden als een ‘travestiet’).
Dit is echter moeilijker dan de meesten denken (nog los van het feit of je wel enfemme de straat op durft). Eerlijkheidshalve moet ik erkennen dat ik dacht er zelf netjes uit te zien en ook zo over straat ging. Totdat ik in contact kwam met een styliste en haar vroeg wat ze van me vond….

bianca-voorbianca-na bianca-na04Links: ‘Voor’ YourStylesbianca-na35bianca-na96
Een vrouw kleedt zich doorgaans niet zo!


rechts: ‘Na’ YourStyles
‘Natuurlijke’ look?

Blijkbaar hebben we als CD een andere kijk op onszelf dan vrouwen met een gevoel voor kleuren en kleding.
Daarom ben ik eens de ‘uitdaging aangegaan’ om te zien wat voor invloed een styliste op mijn voorkomen had. We hebben de nodige wijzigingen in m’n garderobe en haar aangebracht, ook de accessoires werden anders. Kortom een behoorlijke metamorfose.
Daarna zijn we opnieuw de stad in geweest: los van het feit dat het anders – meer natuurlijk – ‘aanvoelde’, bleek dat ondanks dat ik er opvallender uitzag, het veel minder reacties op te wekken dan voorheen: voor die tijd werd ik door vrouwen aangekeken met een blik van ‘daar klopt iets niet’… Na de transformatie, merk je dat nog nauwelijks. Je straalt daardoor ook veel meer zelfvertrouwen uit, dat het geheel nog eens versterkt.
Wanneer je ook wil werken aan je ‘look’, dan kan ik je beslist een professionele styliste aanbevelen.

Je wilt er natuurlijk op je best uitzien. Daarom heb ik een aantal tips verzameld om je ‘vrouwelijke ik’ er zo natuurgetrouw uit te laten zien.

Het bijzondere aan het ‘vrouwzijn’ is, dat je verschillende stijlen kan neerzetten.
Volgens mij (maar wie ben ik;-) zou je eerst een bepaald stijl moeten kiezen.
Hierna kan zou je volgens mij moeten kijken naar de gelegenheid waarvoor je je wil kleden.
Het klinkt misschien wat lastig, maar ik heb een aantal stappen doorlopen met de styliste om te komen tot een eigen stijl. Maar hoe kom je tot een eigen stijl? Hieronder probeer ik in 8 stappen te komen tot JOUW stijl.

Stap 1: Lees inspirerende magazines over mode. Laat je vooral inspireren door bepaalde stijlen. Je kunt er kledingstukken, combinaties en accessoires uitknippen die je leuk vindt en steek ze in een map. Er zijn natuurlijk ook websites waar je ideeën kunt opdoen, zoals elle, fashionchicktrendystyle etc. etc.

Stap 2: Maak stijlcollages op papier voor het bepalen van je stijl. Probeer om zelf nieuwe outfits samen te stellen, met de uitgeknipte kledingstukken op papier. Wanneer je een stijlcollage maakt door alles op een wit blad te plakken. Kies  bijvoorbeeld een basisstuk zoals een jurk, rok, of jeans en combineer met nieuwe kledingstukken of accessoires die jij mooi vindt en bij de stijl passen.
Zoals ik er naar kijk en leerde van een vriendin van me die styliste is, zal je kledingstijl bij je persoonlijkheid moeten passen. Bedenk dus niet alleen wat je mooi vindt: maar wie ben je en wat wil je daarbij uitstralen. Ben je sportief en kleed je je als man ook zo, doe dat ook als vrouw, zou mijn advies zijn. Ben je een degelijk iemand, dan zal een klassieke kledingstijl misschien beter bij je passen.
Wanneer je goede combinaties gemaakt hebt ‘op papier’, probeer deze stijl dan uit door deze echte kledingstukken eens aan te trekken in een winkel. Voorwaarde is dat je kleding van een redelijke kwaliteit is zodat het er niet ‘goedkoop’ uitziet. Je zult ervaren dat je met deze combinaties van kledingstukken meer en creatiever zult durven te combineren. Bij de opbouw van een outfit begin je eerst met de aankoop van basisstukken zoals een broek, rok of jurk. Stem daarna je andere kledingstukken en accessoires erop af. Hou hierbij rekening met een evenwicht qua kleuren en materialen.

Stap 3: Kies voor je seizoenstinten/kleuren. Een kleuranalyse geeft uitsluitsel over je beste tinten. Houd je er ook aan. Wanneer je overheersende kleuren kiest, zorg dan dat je stijl sober blijft, én omgekeerd. Ga je voor prints? Hou het dan op één kledingstuk of accessoire met print of kies voor een tegengestelde print in gelijkaardige kleuren. Mix niet teveel verschillende soorten stoffen door elkaar. Grijp niet altijd naar je vertrouwde kleuren, (zoals zwart) maar durf ook te gaan voor een kleurtje uit je kleuren pallet dat je nog nooit hebt gekocht. Ook kan je een seizoenstintje gebruiken om te combineren! Wil je het nog verder invullen, is het belangrijk dat je de juiste kleuren kiest. Deze keuze is afhankelijk van o.a. de kleur van je ogen en je kleur van je huid. Omdat je je haarkleur kunt kiezen, is ook dat belangrijk. Er bestaan meerdere theorieën over persoonlijke kleuren. Ik vind zelf de uitleg van Lida Thiry over het 78ColorSystem wel heel goed (i.p.v. lente-zomer-herfst-winter type). Lida doet dat trouwens ook via een online advies.

Stap 4: Ken je lichaamsfiguur en blijf er trouw aan. ‘Wij’ hebben een ander figuur, zijn vaak langer dan vrouwen van onze leeftijd. Dus let op pasvorm en maat. Laat je niet verleiden tot een nauw aansluitende jurkje terwijl je een A-lijn nodig hebt.  Doe de bodytype quiz en ontdek jouw bodytype

Stap 5: Kies een kapsel dat qua kleur en snit bij jouw stijl past. Neem het advies van een stijlconsulente en/of laat bij aankoop van een haarwerk je hierbij verder helpen. Hij of zij weet (wanneer je bij een haarboetiek zit die ook in transgenders gespecialiseerd is) wat het best bij je past om ook de aandacht af te leiden van je mannelijke trekjes.

Stap 6: Experimenteer met accessoires. De meeste van ‘ons’ zijn niet gewend om accessoires te dragen, waag het toch eens om naar accessoires te zoeken die niet te opvallend zijn en waarbij je je goed voelt. Ga eens voor een sjaaltje met print i.p.v. een neutrale sjaal. Durf ook creatief te zijn. Denk ook aan de juiste handtas: die heb je ook nodig wanneer je naar buiten gaat.

Stap 7: Besteed aandacht aan jezelf. Het begint bij een goed verzorgd lichaam, dan voel je je prettig en is al de helft van je uitstraling. Zorg eveneens dat je wenkbrauwen steeds mooi geëpileerd zijn. Een paar mooie wenkbrauwen geeft een open blik. Dit is de basis voor een fris gelaat en een geslaagde make-up!

Stap 8: Besteed aandacht aan je make-up. Oog make-up komt het mooiste tot zijn recht wanneer je met dezelfde tinten oogschaduw werkt als je bovenkleding. Probeer toch eens foundation, wat mascara en wellicht ook een oogpotlood? Eyeliner zou ik alleen voor gevorderden adviseren.  Hieronder heb ik per onderdeel dit behandeld.

Wanneer je je stijl op deze manier bepaald hebt, kom je waarschijnlijk uit op één van de onderstaande stijlen die het meest voorkomen. Hierna is het zaak om de kleding bij elkaar te brengen voor de gelegenheid. Je kleedt je tenslotte anders in je vrije tijd dan om naar je werk te gaan.

Stijl Gelegenheid
office vrije tijd stappen feest
Nonchalant      
Sportief
Klassiek
Sharp Chic
Minimalistisch
Elegant
Bohemian
Dramatisch
Met dank aan Travisage voor gebruik van de foto’s


Wanneer je hieruit je keuze gemaakt hebt, kan je op zoek gaan naar de geschikte combinaties van kleding, make-up, accessoires, etc.

Hieronder nog een aantal handige tips:


Model
Nadat je een keuze hebt gemaakt om een bepaald type vrouw neer te zetten, is het eenvoudigst een voorbeeld te nemen als ‘model’. Wanneer je een foto hebt van de vrouw die je zou willen benaderen, helpt dat om er vrouwelijker uit te zien (nu niet meteen Cindy Crawfort nemen;-), beter kan je een vrouw van je eigen leeftijd nemen. Mogelijk ook van je eigen postuur.
Mocht je op zoek zijn naar een BNers? Een kansje dat je haar hier vindt
Wanneer je geen idee hebt hoe je dit moet aanpakken, zijn er in Nederland een aantal adressen die je hierbij kunnen helpen.
Hiervoor kan ik Travisage bij Utrecht aanbevelen.


Lingerie
De lingerie is veelal het meest aansprekende kledingstuk. Deze zijn gewoon te koop in de lingeriezaak.
De maat is veelal voor beginnende crossdressers een probleem. Dit is echter eenvoudig op te meten: De “onderbuste” omvang in cm komt overeen met de maat van de BH. De cupmaat vind je door de maat over de gewenste buste heen te meten. Het verschil tussen die omvang en de onder buste omvang duidt de cupmaat aan. verschil (cm): cup
11 cm: AA
13 cm: A
15 cm: B
17 cm: C
19 cm: D
afhankelijk van je voorkeur wordt meestal gekozen voor een B, C of D-cup.
Je krijgt dan een een maat die als volgt wordt aangeduid: 85C.
Het slipje is (veelal) in damesmaten weergegeven. Als vuistregel kan je je herenmaat nemen en daar 10 vanaf trekken.
Je wordt als man heel goed geholpen: wanneer je niet durft aan te geven dat het voor jezelf is, dan werkt het heel goed dat je aangeeft dat het een cadeautje is. Dit is heel normaal en voor de verkoopsters niet vreemd.


Borsten
j_breastEen belangrijk element is de borstvorming. Door de BH op te vullen met materiaal, ontstaat een heel aardig beeld.
Zorg ervoor dat de grootte niet te veel afwijkt van wat ‘natuurlijk’ staat. Doorgaans is de man wat forser gebouwd, dat betekent ook dat de borsten iets groter mogen zijn. Veelal betekent dit dat een C of D cup ruimschoots voldoende is. (C-cup is volgens mijn metingen ca. 300-350 cc en D-cup 400-450 cc).
TIP1: Je kunt een (dikke) vloeistof in een zgn. boterhamzakje doen. Het boterhamzakje aan de achterzijde dichtknopen, zodat de vloeistof nog bewegingsvrijheid heeft. Hierdoor zal het zakje niet snel knappen. Wanneer je hierover vragen hebt, of wellicht ook wat ervaringen, stuur dan even een email over ‘dikke’ vloeistof. Vertel je daarbij ook even iets over jezelf en wat je zoal geprobeerd hebt?
TIP2: Wil je een goede tip voor een diep decolleté (cleavage), dan is dit Youtube filmpje handig om te bekijken.
Click hier voor beautytips.


Benen
j_legsOm ook je benen mooi uit te laten komen, zal je vaak gebruik willen maken van een panty. Dan is het even handig te weten dat doorgaans jouw benen langer zijn dan bij de vrouwen. De panties hebben de damesmaten, dus wanneer je zelf ook nog eens langere benen hebt, neem dan 2-4 maten groter.
Het gaat niet in alle gevallen op, maar doorgaans passen deze beter.
Dan is het handig te weten dat de panty’s bijna allemaal doorschijnend zijn, dus is je beenhaar zichtbaar.
De beste oplossing is natuurlijk je benen scheren, maar lang niet iedereen wil of kan dat.
Wanneer je toch je beenharen wil verbergen, dan helpt het een dikkere panty te nemen. De dikte wordt aangegeven door de term ‘denier’. Als ik het goed heb, is dat de dikte van de draad, maar bepaalt ook de mate van doorzichtigheid van de panty. 15 denier is vrijwel doorzichtig, terwijl 60 denier vrijwel dicht is. De keerzijde van de medaille is, dat het dan net een majo is. Soms zijn er pantys’s te koop die ‘blickdicht’ of ‘niet doorschijnend’ zijn. Dit wil ook nog wel eens helpen.
Mijn vriendin Judy Dross heeft nog een speciale tip voor ons: dit wordt ook gebruikt door ballet dancers, kan ze de illusie wekken dat haar benen prachtig glad geschoren zijn. Dat dit niet zo is, kan je in het linker plaatje zien.


Figuur
Judy heeft een goed figuur, maar hier laat ze zien hoe ze zo’n slank middel heeft.
Een slank middel helpt een visueel bredere heupen te hebben, waardoor het vrouwelijke silhouet wordt gecreeerd. Dit kan worden bereikt door een corset of waist-clincher te gebruiken, zoals hieronder wordt geshowed.


Bubbel
j_waistbil-broekRegelmatig hoor ik de vraag: ‘Wat doe je met je bobbel in je kruis?’ Nu zijn daar verschillende oplossingen voor: de één geeft voorkeur aan een ‘gaf’ (dit is een soort zakje waar je je zaakje in stopt en om je middel bindt), de ander vindt het opbinden prettig.
Een andere manier is: je zaadballetjes naar binnen duwen en je penis naar achteren tussen je benen. Om ervoor te zorgen dat ie op z’n plaats blijft, kan je een pantybroekje gebruiken. Deze zijn in (vrijwel) alle lingeriezaken te koop, maar ook bij bijv. de HEMA. Je zaadballetjes duw ja na het omkleden weer naar buiten.
Wanneer je bredere heupen wil hebben, dan bestaan er ook ‘billenbroekjes’ zoals hiernaast afgebeeld. Deze zijn te o.a. te koop bij Travisage.


Haarwerk/Pruik
De pruik is ook een heel belangrijk hulpmiddel. Door de juiste keuze van lengte en kleur die goed bij je past, kan je meteen een hele transformatie doormaken.
wig_short03wig_long01 wig_short02wig_short01wig_short05wig_short04
Pruiken kunnen best duur zijn, maar er zijn ook winkels waar een flinke keuze is en je vakkundig wordt geholpen. Een nette pruik kan je reeds kopen voor ca. 120 EUR.
Er zijn er ook die goedkoper zijn (van materiaal kaneton) en heel goed om mee te beginnen. Deze zijn ook online te bestellen (zie op pagina links).

Ook de keuze is erg belangrijk: lang niet iedereen staat een blonde lange pruik. Juist door verschillende modellen te proberen, kan je de juiste keuze maken. Laat je hierin adviseren door iemand die hierin is gespecialiseerd. Hiervoor kan ik Travisage in Woerden bij Utrecht van harte aanbevelen

Ook nadat je je pruik hebt aangeschaft is het onderhoud van groot belang. Ook je pruik heeft goede zorg nodig. Je hebt hiervoor een speciale shampoo en pruikenbalsem nodig (deze zijn ook te koop bij Travisage

Stap 1: Wassen met Shampoo:
– Vul je wastafel met ca. 1 liter lauw water
– Doe 2 dopjes pruikenshampoo in het water
– Leg de pruik er in en laat deze 15 tot 20 minuten inweken
– Afspoelen met lauw water

Stap 2: Behandel de pruik met balsem
– Vult je wastafel weer met ca. 1 liter lauw water
– Doe 2 dopjes balsem in het water
– Leg de pruik er voor 5 minuten in
– Niet meer uitspoelen en natuurlijk laten drogen op een pruikenstaander (mag even in een handdoek)

Stap 3: Drogen
Gebruik NOOIT een warmte bron zoals föhn of warmterollers, stijltang of droogkap. Laat het haar bij voorkeur op een natuurlijke manier drogen, het best op een pruikenstand.

Stap 4: Kammen of Borstelen
Kam/borstel synthetisch haar NOOIT als het NOG nat is. Als de pruik of het haarstuk droog is mag u deze kammen of borstelen, wel aan te raden met borstel of kam speciaal gemaakt voor haarwerken. (ook verkrijgbaar bij travisage)

Sterk krullende pruiken/haarstukken: Borstel de pruiken met sterk krullend haar NIET uit, maar gebruik uw vingers door het haar heen.


Kleding
mar_secrEen heel belangrijk punt is de kleding: het is leuk om je kleding aan te passen aan de gelegenheid: feestelijk, of juist casual, office, of juist sexy.
Bovenaan deze pagina heb ik al een overzicht van verschillende stijlen en gelegenheden gegeven.
Wanneer je over straat wil gaan, is mijn advies je niet te opvallend te kleden. Wanneer je de kleding draagt die bij je past, ook bij je leeftijd, hebben mensen niet het idee nog eens naar je te kijken omdat er iets niet klopt.
Wat denk je van de vrouw aan de linkerzijde? Wanneer je die tegenkomt in het winkelcentrum, zou je dan zelf niet omkijken wanneer je haar tegen zou komen? En hoe reageer je op de vrouw aan de rechterzijde?
Een goede tip is in een restaurant in een winkelcentrum te gaan zitten, een kopje koffie te nemen en naar de vrouwen van je eigen leeftijd te kijken hoe die gekleed zijn en daar je keuze van kleding op af te stemmen.


Schoenen
mar_secrOmdat we meestal langer zijn dat de ‘echte’ dames, is het beter niet te hoge hakken te gebruiken. Lage hakken trekken ook minder aandacht.
Er zijn zeer mooie schoenen met hakken van ca. 5 cm, dat loopt

een stuk eenvoudiger en ben je in staat meer elegante te lopen.
Natuurlijk willen we allemaal wel eens op die hoge hakken lopen. Er zijn speciale schoenenzaken die hierin voorzien en ook grote maten op voorraad hebben.


Make-up
makeupMake up is een verzamelnaam van een aantal zaken, zoals foundation (vloeibare make-up), lippenstift, ogenschaduw, mascara, maar ook bijv. beardcover en foundation.
Afhankelijk van het type dat je wil neerzetten en de gelegenheid, gebruik niet te juist veel make-up of juist zo weinig mogelijk en natuurlijke kleuren.
In alle gevallen begint het met goed scheren (liefst nat).
Ik raad het altijd aan een reinigingsmelk opgevolgd met een milde tonic om de huid te reinigen. De reiniger opent de poriën (om goed te kunnen reinigen) en een tonic zorgt dat de poriën weer sluiten en verwijdert de laatste restjes vuil en reiniger. Gebruik het daarom altijd samen!
Wanneer je een baardschaduw hebt, is het belangrijk dat je een goede ‘neutraliser blue’ gebruikt (ookwel beardcover genoemd). Deze zijn te koop bij de toneelwinkels of bij de eerder genoemde winkels voor travestie-benodigdheden: Travisage, maar ook bij Back-stage in Amsterdam. Deze ‘neutraliser blue’, dient niet te dik aangebracht te worden maar verbergt heel goed de baardschaduw.

makeup studio
De neutraliser blue dient even in te trekken en daarna is het het best deze te fixeren met fixatiepoeder. Dit wordt met een blusherkwast aangebracht.
Hierna zal een goed dekkende foundation aangebracht moeten worden. Deze foundation bevat 5 tot 10 keer meer pigment dan die welke de vrouwen gebruiken. Je wil immers dat de resterende baardschaduw verder wordt gecamoufleerd (ook deze speciale foundation is bij o.a. : Travisage, maar ook bij Back-stage in Amsterdam te koop).
Ook deze foundation even laten intrekken (en fixeren met poeder). Je hebt nu een ‘poppenkop’. Je kunt daar weer leven inbrengen door heel licht wat blusher aan te brengen. Hierna is de basis klaar.
Vervolgens kan je verder met de rest van je make-up aanbrengen: de ogenschaduw, maskara, wenkbrauwen, lippenstift en eventueel je ogen te accentueren met een ogenpotlood (cajalpotlood). Hierbij dien je rekening te houden met een aantal basis uitgangspunten waar vele sites veel meer aandacht aan geven dan ik ooit kan doen :).


Ogenschaduw
makeup-eyeDe volgende stap is de ogenschaduw. Hiervoor kies je een kleur die vooral goed bij je ogen past. Het aanbrengen is niet moeilijk. Hiervoor gebruik je de bijgeleverde staafje.
Ik gebruik vaak een voorbeeld uit een damesblad, om eens wat nieuwe combinaties te proberen van verschillende kleuren.
Hierna kan je verder met de rest van je make-up aanbrengen:


Mascara
makeup-eyeDoorgaans is hierna de mascara voor de wimpers aan de orde.
Deze breng je eenvoudig aan door je ogen goed open te houden en met het borsteltje vanuit de onderzijde naar boven de wimpers een kleurtje te geven. je herhaalt de beweging net zo lang totdat je je wimpers een mooi laagje hebt gegeven. Je ooghaartjes aan de onderzijde doe je op dezelfde wijze: maar dan van boven naar beneden. De eerste keren gaat het natuurlijk niet meteen goed: gewoon een make-up watje met wat reinigingsmelk (kan je bij de hema halen). Ook is er tegenwoordig speciale reinigingsvloeistof voor oogmake-up.
Hierna kan je verder met de rest van je make-up aanbrengen:


Eyeliner
De eyeliner geeft je ogen een prachtige afwerking, maar is moeilijk aan te brengen. Een cajal-potlood gebruiken is vaak makkelijker (eerst even warm maken door deze over je vinger te tekenen) kan je je oogranden licht intekenen. Veelal wordt een zwarte kleur gebruikt maar een cajal-potlood is doorgaans in vele kleuren verkrijgbaar. Hiermee kan je leuke combinaties maken.
Hierna kan je verder met de rest van je make-up aanbrengen:


Ogen weer schoonmaken
makeup-lotionVroeger of later zal je je weer terug willen/moeten transformeren. Dan is het natuurlijk handig even te weten wat je daarvoor nodig hebt: voor de reiniging van de ogen kan je o.m. reinigingsmelk gebruiken. Een kleine hoeveelheid op een reinigingswatje en voorzichtig de ogenschaduw, mascara en eyeliner wegvegen. De reinigingsmelk zorgt ervoor dat deze oplossen en in het watje terecht komen. Voorzichtig je oogranden ook even afvegen. Zorg er wel voor dat de reinigingsmelk niet in je ogen komt, waardoor ze gaan tranen. Ook is er tegenwoordig speciale reinigingsvloeistof voor oogmake-up. Deze is ook bij de Hema te koop (nee ik heb geen aandelen;-).


Lippenstift
Lippenstift is in vele kleuren verkrijgbaar. Al eerder schetste ik het beeld van een model.
Vaak is het handig een kleur te kiezen die een beetje in de buurt komt van die van je model.
Het makkelijkst is een lippenpotlood te gebruiken om de lijnen alvast te tekenen: je kunt de lijnen van je eigen lippen nemen, of er net even buiten af te tekenen.
Overigens kan het ook gewoon zonder het lippenpotlood: gewoon met de lippenstift doen. Mocht je iets uitschieten, dan is een stukje keukenrol handig: gewoon even wegvegen en opnieuw proberen.


Nagels
Niet iedereen kan de nagels lang laten groeien, toch is dat natuurlijk het mooist.
Daarom kan je gebruik maken van plaknagels. Let op!!! er zijn 2 soorten: acrylnagels (blijven veel langer zitten) en gewone kuntstnagels, die er makkelijk weer af te halen zijn. Deze zijn te koop bij bijv. Etos, Trekpleister, Hema, maar ook bij V&D, Bijenkorf, etc.
Doordat onze nagels doorgaans wat breder zijn, is het handig hierop te letten omdat anders de kunstnagel als het ware aan de eigen nagel ‘trekt’. De nagels zijn vast te lijmen met de meegeleverde lijm. De lengte niet te lang kiezen. Na het lijmen dienen de nagels gelakt te worden. Dit is niet eenvoudig: het is aan te raden je vingers op een vaste ondergrond neer te leggen.
Handig is snel drogende nagellak te nemen.


Bijoux
Omdat de armen, nek en vingers doorgaans groter zijn, is de aankoop ervan nogal lastig: lang niet alles past.
Daarom is het verstandig van te voren goed de maat op te meten.
Bij veel armbanden staat de lengte erbij, zo voorkom je een miskoop. Ringen hebben een diameter: de binnenkant van de ring is hiervoor bepalend.
Oorbellen: het mooist zijn natuurlijk gaatjes in je oorlellen, maar velen kunnen dat niet laten doen: daarvoor zijn de clip-oorbellen doorgaans geschikt: een soort knijpertje, gaat deze om je oorlel heen. Wel handig is om hierbij te kijken naar de oppervlakte van de knijpertjes: deze moeten zo groot mogelijk zijn: anders gaan ze snel zeer doen en kan je alsnog een lelijke afdruk krijgen in je oorlel.


Handen
Wanneer je grotere handen hebt, dan kan je proberen de aandacht er niet op te richten op een natuurlijke manier.
Bij niet al te grote handen, zou je door het dragen van één grotere opvallende ring. Hierdoor kan je de aandacht naar je ring trekken en niet naar je hand. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je geen haargroei op je handen hebt.


De stem
Wanneer je naar buiten gaat in het openbaar, is de kans groot dat je ook je stem wil of moet gebruiken.
Natuurlijk is het meteen een ‘weggever’ wanneer je je mannelijke stem gebruikt, hoe goed je ook gewerkt hebt aan je uiterlijk.
Je kunt wel het e.e.a. doen om het een beetje te verbloemen, door heel zachtjes te spreken en vooral voor in je mond. Maar dat is lang niet voldoende. Er zijn een aantal voorbeelden op het web, met goede voorbeelden van verschillen tussen een mannelijk en een vrouwelijk klinkende stem.
Hieronder heb ik een aantal links opgenomen:
MyFemVoice op Youtube
Melanie Anne Phillips (amerikaans/commerceel)website: https://biancaholland.wordpress.com/

4 reacties op Transformatie

 1. TessJansen zegt:

  Hoi Bianca,
  Vandaag gesprek gehad met mijn dochters over mijn vrouw zijn. 25 en 28 jr,
  Voor het gesprek nog een paar tips van je gelezen, en onthouden.
  Was een goed gesprek met elkaar, heel open. En wat verduidelijking gegeven, met de nodige vragen natuurlijk.
  Ik heb heel veel aan jou gehad, en daar erg dankbaar voor.
  Ook deze site aan mijn dochters doorgegeven als ze nog wat verduidelijking willen hebben.
  Blijf je volgen!!😘😘😘
  Gr Tess

 2. Brenda zegt:

  Ik ben Brenda

  Ik vind het vinden van de juiste borsten vervelend. ..Op dit moment gebruik ik nog ballonnen. ..Heeft er iemand tips voor een betere oplossing? ??

  • Déd zegt:

   Hallo Brenda, je kunt ook plastic zakjes vullen met gel. Nadeel daarvan is dat ze niet vormvast zijn. Gel neemt wel je lichaamstemperatuur aan wat fijn is.
   het fijnst vind ik siliconen borsten, al of niet zelfklevend. voordeel van de niet-zelfklevende borsten is het gemak: beha aan, borsten erin en klaar. bij de zelfklevende moet je vooraf eerst je huid reinigen en na afloop de borsten (plakzijde) reinigen.
   Zelf heb ik zelfklevende siliconen borsten. Maar ik gebruik ze het vaakst met de beschermfolie over de plaklaag, vanwege het gemak.
   Succes met je keuze, Dédé

   • duc lea zegt:

    Ik gebruik de siliconen kleef bh in verschillende afmetingen. Is een goedkope oplossing en heeft toch vorm. Nog geen 15€ per bh en met 3 kom je op een aardige 80B met speciale bh kan je tot een 90C komen.

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.