Shopping

flag-usflag-uk duitse vlagemail-icon
Shopping Tips
website: https://biancaholland.wordpress.com/


Wanneer je eindelijk hebt besloten dat de vrouw in je gaat kennismaken met de omgeving, hebben de meeste van ons niet alle ‘accessories’ om je volledig te transformeren naar vrouw.
Wanneer je het moeilijk vindt de juiste attributen te vinden om van ‘HEM’ in ‘HAAR’, te veranderen kan deze pagina je hierbij helpen.

Middels deze pagina zal ik proberen je een aantal tips te geven om te winkelen voor vrouwenartikelen.
Maar voordat je enthousiast raakt over de tips hieronder, raad ik je aan mijn pagina Transformatie te lezen. Daar probeer ik uit te leggen waarop je het best kunt letten bij het vormgeven van je vrouwelijke ‘look’. Daarmee voorkom je dat je verkeerde attributen koopt die niet bij je look passen of horen.


redbullet Lingerie
Het kopen van lingerie is heel gebruikelijk: vele mannen kopen dit als cadeautje voor hun vrouw/vriendin. Je kunt dus beslist zonder schroom een lingerie-winkel binnenstappen en een setje kopen.
De verkoopsters zijn vrijwel altijd heel behulpzaam en begrijpen dat je dit niet dagelijks doet.
Belangrijk is de cup-maat (meestal B or C) en de maat van de BH. In ons land doe je dit door de maat onder de borst te meten (in cm) en daar max ca. 5 cm van af te trekken.
Je kunt meestal ook een bijpassende slip vragen. Meestal vraagt de verkoopster dan de kledingmaat van je vrouw/vriendin. Probeer je eigen kledingmaat te vertalen naar een damesmaat: Herenmaat 50 komt ongeveer overeen met damesmaat 42.


redbullet Kleding
bianca-na172bianca-na137Dit is het meest lastige deel. het is afhankelijk van hoe je eruit wil zien. Het eenvoudigst is de kleding via postordering te kopen. Je kunt het passen en eventueel terugsturen wanneer het niet past of het niet staat. Houd er wel rekening mee dat de kleding jouw meestal minder goed staat dan het model in de catalogus:-(
Een andere mogelijkheid is naar een aantal modezaken te gaan en daar te kiezen. Er zijn een aantal zaken die er geen probleem van maken wanneer je de kleding wil passen. Doorgaans vinden ze het prettiger wanneer je dat doet op de stillere uren.
bianca-na122biancaholland-238Mijn ervaring is dat je goed in grotere ketens kunt kopen: veel keuze, weinig vragen.
Overigens is ook het kopen in kleinere boetieks vaak leuk wanneer je vertelt dat het voor jezelf is: je wordt dan veelal juist heel goed geholpen en de verkoopsters vinden het heel vaak leuk om je te adviseren).
TIP: Wanneer je niet durft te passen dan is opmeten van je taillemaat, borstomvang, been- en armlengte e.d. Neem dan een handige kleine rolmaat mee en meet de kleding op voordat je deze koopt. Dit bespaart een hoop geruil of verkeerde aankopen.


redbullet Pruik
De pruik is doorgaans een van de belangrijkste artikelen om aan te schaffen.
Op het internet kan je vele modellen en kleuren van pruiken vinden.
Er zijn meerdere manieren om een pruik te kopen: on-line, maar ook via postordering. Er zijn ook een aantal ‘transformation shops’, maar je kunt deze ook bij een pruikenzaak kopen.
Je kunt het best eerst even bellen, of ze er geen bezwaar tegen hebben om een travestiet te helpen. Voor zover ik weet zijn er geen zaken waar ze dit niet doen. Sterker nog: je bent een van de velen. Zelf heb ik zeer positieve ervaringen.
Wanneer je de grote stap hebt gezet een pruik uit te kiezen en er eentje te gaan kopen, zal de eerste vraag zijn wat voor soort model je wil, vervolgens welke kleur. Om je een idee te geven van een aantal modellen op dezelfde figuur, heb ik er een aantal gevonden die een leuk overzicht geven.
Model

     wig_short01wig_short02 wig_short03 wig_short04 wig_short05

Om het goede model te kiezen, is het belangrijk te weten wat voor type je wil zijn als je vrouwelijke ik.
Houd in het achterhoofd dat de beste lengte doorgaans die van een vrouw van je eigen leeftijd is. Welke dat is?
TIP: drink eens een kop koffie in een coffee corner en kijk naar de vrouwen die langs komen. Probeer daar eens een beeld van te krijgen.


Hier zijn een aantal pruiken met wat langer haar, maar dat staat niet iedereen.

wig_long01wig_long04wig_long05wig_long02wig_long03
Kleur
De kleur is erg belangrijk om te kiezen. Niet iedereen staat blond even goed.
Om niet een te grote gok te nemen, kan je het best een kleur kiezen die dicht bij je eigen haarkleur in de buurt komt.
Het is overigens helemaal niet gek wanneer je de pruik past: dat vindt de verkoopster/verkoper overigens heel gewoon en hoef je jezelf er helemaal niet voor te schamen. Prijzen zijn meestal vanaf ca. 80,- tot 120,- EUR, maar kunnen flink oplopen.
TIP
Wanneer je je eerste pruik koopt, koop dan geen heel dure pruik: wanneer je deze later niet mooi vindt, heb je tenminste niet veel geld eraan besteed.


redbullet Schoenen
bianca-na87Schoenen zijn ook erg belangrijk voor de CD/TV.
walkingDenk eraan dat mannen doorgaans langer zijn dan de gemiddelde vrouw. Daar kan je bij de hakhoogte wel rekening mee houden. Naast dat de schoenmaat meestal groter is, is ook de voet breder, zodat we meestal problemen hebben bij het vinden van een passende schoen. Mocht je zelf ‘op kleine voet leven’ dan heb je geen problemen in de normale schoenenzaken te vinden wat je wil. Wanneer je de schoen niet wil passen, dan is er altijd nog de mogelijkheid de schoenen/laarzen te kopen bij een winkel waar je ze zelf kunt uitkiezen, zoals van Haren etc. Mochten ze niet goed zitten dan kan je ze altijd ruilen.
Heb je een grotere schoenmaat dan zijn er adressen waar ze afwijkende maten verkopen. Ik heb er een aantal opgenomen onder de pagina met links.


redbullet Panty’s
stockingMenig CD/TV kan of wil de beenharen niet afscheren. Wanneer je de haren niet door de panty heen wil zien, dan zul je wat dikkere panty’s moeten gebruiken. Hoe hoger het getal DEN (denier), hoe dikker de panty en vaak ook minder doorzichtig.
Let er hierbij ook op dan de benen van de mannen langer zijn. Dus neem een grotere maat dan normaal. Ook zijn er panty’s voor lange benen (de Hema heeft deze ‘LONG LEG’ maten).
Dit geldt helemaal voor kousen: de meeste zijn vrijwel niet te gebruiken. De ‘transformatie shops’ hebben speciale lange kousen.
TIP:
Panty’s zijn doorgaans in een aantal uitvoeringen te krijgen: van transparant tot niet doorzichtig. Kijk en vergelijk de verpakkingen.
Wanneer je een goede panty hebt gevonden, de goede kleur, goede maat, wacht dan niet te lang en koop er meteen een paar. Dat scheelt later weer zoeken.


redbullet Make-up
makeupOm eye-shadow, eye-liner, lippenstift, mascara en blushers te kopen is niet zo lastig.
Wanneer je geen kijk hebt op de kleuren, vraag dan even om advies bij de winkel. Door te vragen welke kleuren momenteel ‘in’ zijn als als cadeautje voor je vrouw, helpen ze je graag bij de keuze. Meestal vragen ze wel welke kleur haar ze heeft en of ze een donkere of lichte tint huid hebben, dus denk daar alvast even aan.
Vergeet niet te vragen of ze het even mooi inpakken als cadeautje;-)
Vloeibare make-up is een ander verhaal; de standaard make-up heeft geen hoog % pigment, waardoor de dekking veelal niet voldoende is om de baardhaartjes die door de huid zichtbaar zijn, af te dekken. Daarvoor is ook ‘professional make-up’ te koop. Dit kan je bij ‘theatre shops’ kopen of natuurlijk bij de ‘transformatie shops’.


redbullet Bijoux
walking2Ringen, kenttinkjes, armbanden en oorbellen kopen is lastiger dan het op eerste gezicht lijkt. De meeste mannen hebben bredere polsen en dikkere vingers, waardoor de standaard maten meestal niet passen. Meet dus de pols en kijk of de lengte van de armband te koop is. Bij zaken als de kijkshop staan de lengtes erbij.
Ringen is nog lastiger, daar geldt ook: de binnendiameter opmeten en kijken of er een ring te koop is in de maat.
Oorbellen: de meeste kunnen of willen geen gaatjes laten prikken. Dan kan je het best de clips gebruiken.


redbullet Adressen
bianca-na159Winkeladressen in Nederland worden helaas niet meer structureel bijgehouden (voor zover ik weet).
Niet dat dit tegenwoordig nog echt nodig is omdat het inmiddels heel vaak voorkomt dat ‘wij’ daar kopen. Maar ik kan me voorstellen dat wanneer je voor het eerst één of meerdere van bovenstaande dingen gaat kopen, het heel erg spannend is en je dus wat meer houvast wil.
Is het zelf kopen in kledingzaken je toch nog te spannend (kan ik me best voorstellen hoor), dan is het goed te weten dat er een aantal vrouwen zijn die ons graag helpen met hun bedrijf in ‘onze wereld’:


website: https://biancaholland.wordpress.com/

11 reacties op Shopping

 1. Babs zegt:

  Amazon.de heeft een hele afdeling schoenen voor cd s. Een ander heel erg goed adres voor grote maten schoenen is Silhouette te rotterdam.

 2. Patrick zegt:

  Hallo Bianca,

  Ben al enige tijd geïnteresseerd in het dragen van vrouwenkleding. Lingerie aankopen is geen probleem. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor. Maar waar kan ik mijnbestvwenden voor de aankoop van silliconen borsten ? Hopelijk kan je mij helpen.

  Groetjes Patrick

 3. Ayla zegt:

  Beste Bianca,

  Hartelijk bedankt voor de info, het is inderdaad heel herkenbaar om de barriere te betreden van het mannelijk geslacht om over te gaan als vrouw en jezelf tussen te mengen in het alledaagse bestaans leven. Hoewel de barriere voor mij iets lager ligt dan gebruikelijk, was voor mij toch even wennen toen ik weer terug kwam hier in Nederland vanuit Azië.

  In het verleden heb ik veelal moeten worstelen met mijn geaardheid, ik ben zelf van het mannelijk geslacht en heb er bij neergelegd dat ik gewoon Bi ben.

  Ik ben afkomstig van oorsprong uit de Indonesische Eilanden Archipel maar ben in love gevallen met de voorkeur richting Thailand. Thailand is HET paradijs voor buitenlandse CD, Shemales en Trannies. Algemeen wereldwijd bekend en dus voelde ik mij ook helemaal op mijn gemak als vrouw verkleed door de CD lifestyle heen te sjokken. Ik ben best lang voor een “vrouwelijke” aziaat 1.78cm. Europees vlees eten killed my grow potential heh, shit happens hahaha. Heb ook poten van maatje 43 (en lange smalle benen:) dat is een voordeel), heel erg lastig in Azië. Het zoeken naar hakken was een No-Go. 90%van de dag draag je toch flipflops. Maar hakken was voor mij een collecters item om toe te voegen in mn kastje en make up vindt ik persoonlijk niet zo’n moeilijke taak om dat in de winkel te halen.

  Zoals je zegt kan je dit online doen of net-als-of doen alsof je een verjaardags cadeautje aan het uitzoeken ben. Werkt altijd. En idd de winkeliers zijn heel hulpzaam. Douglas of de Hema maakt niet uit. Ik hou het vaak bescheiden met de Make-up op mn plaat. Gewoon omdat ik het zo natuurlijk mogelijk wil houden.

  Lingerie…aah daar ben ik dol op. Ipv van online te bestellen ga ik gewoon langs de shops vaak is het aanbod in de winkels op gebied van outlet groter dan er wordt aangegeven op de site. Ik struin meestal de Christine Le Duc filialen af door heel nederland. CLD en de Pabo.nl vallen onder dezelfde eigenaar. Marketing heel slim. Maar net als SuitSupply Schiphol en SuitSupply Roosendaal zit er een verschil in qua aanbod en prijzen met dezelfde kledingwaar. De prijzen en aanbod dat wordt gegeven op de website wordt gekoppeld met de bekendste filiaal. Hoewel het winkel aanbod dat verspreid wordt over de restante filialen meerdere aanbiedingen en prijzen niet op de website wordt medegedeeld. Dit mede om juist de consumenten groei aan te blijven trekken om langs te gaan in de winkels. Vrees niet mannen. Er zijn zat mensen/koppels/loners die zich in de schaduw de winkel snel in en uitlopen. Hilarische momenten. Epic! Blijf gewoon jezelf en accepteer dat je liefde hebt voor als vrouw te zijn of verkleed te gaan. Mocht je goed overweg kunnen gaan net als mij met een naaimachine dan is de barriere tot aanschaf van een vrouwelijk kledingstuk op maat te maken niet meer zo moeilijk. Onlangs met Halloween heb ik mijn eigen Vrouwelijke japanse Geisha kostuum genaaid. Ik kan niet zonder mn naaimachine en alle toebehoren.

  De BH cupmaat is voor elke man idd anders. Ik heb 85. Cupmaat B vindt ik persoonlijk net iets te klein. Staat me prima verder. Maar pak toch liever Cupmaat C, het is net dat ene tikje verschil qua opvulling. Goed in het verleden vulde ik dat op met watten, later dacht ik van: “dit kan makkelijker”, dus naaide ik de opvulling in aangepaste kussentjes met tevens een elastisch bruggetje ertussen. Zodat waneer men in mn BH borsten kneep niet mn opvul cups apart eruit zo vallen. Ik heb dit redelijk lang zo gedaan. Een aantal jaren geleden heb ik overwogen om uiteindelijk de overstap te maken naar Amolux Zelfklevende borsten. Let er op Ze zijn duur in aanschaf! Maar de waarde om als CD/travestie door het leven te gaan, boost je helemaal compleet, en ze zitten gigantisch lekker, zelfs als je al je lingerie uit hebt blijven ze goed zitten. Gewoon Smexy.

  Tja om de pruiken hoef ik mij geen zorgen te maken. Ik ben al lange tijd geduldig aan het wachten, totzover laat ik mijn haarlengte groeien. Het is nu bijna de lengte tot net aan het randje van mn schouders, mijn target is 15-20cm extra onder mn schouders te laten groeien. En pas dan de dooie puntjes bij laten knippen. Vaak doe ik alles in een staartje wanneer ik niet gekleed ga als CD.

  Hier in Nederland is de mentaliteit heel anders dan in Azië. Echt bruut keihard. ik snap best dat beginnend of ervaren mannen die liefde hebben als CD/travestie moeite hebben om “verkleed” in mijn woorden en visie PCF “Personal Customised Fashion”, te mengen in het openbaar. Zelf ga ik vaak naar grotere dance festivals en Events dat gebonden is met een dresscode. Zoals Halloween en Carnaval etc maar ook Cosplay events, manga/anime of de Gaming beurs kan een hele grote barriere wegnemen, het gaat erom (mocht het de eerste keer wezen) dat je de onzekerheid weg neemt. En gewoon plezier hebt, zodat je op het einde vd dag thuis komt van tevredenheid met jezelf en je passie. Gewoon me myself and i, en fuck andermans meningen en uitingen die niet eens de stap durven te nemen en alleen maar kritiek kunnen uiten.

  Wat ik hiermee wil zeggen is dat het gaat om jou leven ongeacht wat anderen over je denken enof accepteren. Heel hard gezegd. Dikke middelvinger werk en gewoon blijven doen waar je zelf een balans in kan vinden, eigen acceptatie bouw je zovelen meer winst op dan het laten bejegen van andermans meningen.
  Het gaat om jou, hoe het ook wend enof keert, uiteindelijk eindigen we allemaal principieel gezien in dezelfde box, dat gekozen wordt door een 6plankjes hout en wat potgrond of een Urn. Het maakt niet uit. Maar geniet van je leven, en ga ervoor!

  Iedereen mag best weten, ik vraag geen medeleven van jullie allen noch zielig situatie maar onlangs in 2014 ben ik terug gehaald vanuit de dood na een sporadische hartstilstand, nu al 2jaar verder moeten leren leven als ICD medtronic cliënt, waarvan de maximale levensverlenging 6jaar geldt, wat inhoud dat ik nog sowieso 4jaar de tijd heb om mn middelvinger te kunnen opsteken naar iedereen die het niet eens zijn enof andere meningen uiteraard hebben in de so called “Social Life”, ik noem het de “Stupid Herd of Sheeps”. Mijn “Drive” om als CD wie weet misschien nog als Shemale door het restante leventje verder te gaan is zovelen maler vergroot om te gaan genieten van wie ik ben en waar ik voor sta, zodat niemand mij die eigen waarde kan afpakken als ik voor mn oventje kies.

  Leef en geniet!

  Mvg een medesoort dat onderdeel is van de soort die men ’n Sync wilt uplinen in de CD lifestyle.

  Liefs mij xxx

 4. Maxim zegt:

  Hey Bianca,

  Heel erg bedankt voor je website.
  Ik ben maxim, en ik kleed mezelf al als meisje / vrouw sinds ik een jaar of 8 was. Inmiddels ben ik 29, gelukkig getrouwd maar doe het nog steeds. Nu weet ik dat het allemaal helemaal niet raar is and all, maar toch durf ik er tegenover mijn vrouw niets over te zeggen (ondanks het feit dat ze een keer een paar van mijn hakken heeft gevonden).

  Anyway, buiten t feit dat ik me er geen idee van heb hoe ik dit ga aanpakken vroeg ik me ook af of er online fora etc zijn om andere crossdressers te ontmoeten?

  Gr maxim

  • Beste Maxim,
   Heel herkenbaar wat je hier aangeeft. Heb ik zelf ook jaren mee geworsteld. Totdat ik een keertje bijna werd gesnapt en toen besloten heb het te vertellen.
   Wanneer je het wel wil vertellen is wellicht het interview met mijn vrouw in het maandblad PLUS een mooie aanleiding dit eens aan te kaarten?
   Het staat in de PLUS van september 2016. Niet echt een blad voor jullie leeftijd, maar je zou het kunnen kopen en het artikel eens laten lezen… Wellicht dat het een goede aanleiding is?
   Je kan me ook mailen naar mijn mailadres: bianca_holland@hotmail.com

 5. Cindy zegt:

  Nu laat u bij schoenen weten dat er twee transformatie winkels zijn, maar bij twee van de drie links onderin lijken ze geen schoenen te verkopen. En die eerste lijkt nog lastig te bereiken.

  • Beste Cindy, De links die in op deze pagina doorgeef, hebben niet direct te maken met schoenen, maar met shoppen in het algemeen. Onder de pagina links staan verschillende zaken waarvan er een aantal ook schoenen verkopen in afwijkende maten. Succes! Groetjes, Bianca:)

 6. stringdrager zegt:

  Hoi Allemaal,

  Mooi artikel om te lezen 🙂 Zelf wou ik nog een goed adres toevoegen waar ik kort geleden een bestelling heb gedaan. http://www.pantiesformen.nl . Hun verkopen Dameslingerie op maat gemaakt voor heren. Vind het zelf persoonlijk niet zo duur, als je het vergelijkt met xdress uit Amerika (waar ik eerder ook heb besteld) zijn die prijzen van lingerie echt niet normaal. Dat wou ik nog even met jullie delen.

  Groetjes

 7. Arnold zegt:

  Hoi Bianca, dank je wel voor deze tips. Als ‘net ontdekker van’ heb ik hier best veel aan 🙂 Het is moeilijk maar ik heb de mazzel dat mijn vrouw mij volledige begrijpt en mij hier in steund. Net als mijn vriendenkring (waarin ik zeker niet de enige ben!!!)

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.