Lopen

flag-usflag-uk duitse vlagemail-icon Vrouwelijk gedrag en bewegen
website: https://biancaholland.wordpress.com/


Gedrag
Mannen hebben een ander gedrag dan vrouwen, niet iedereen beseft dit.
Voorbeeld: denk er eens aan hoe je zelf reageert (als man) wanneer een vrouw je tegemoet loopt. De man kijkt naar de vrouw, de vrouw weet dat, maar kijkt meestal niet terug.
Wanneer je dit in gedachten houdt en oogcontact vermijdt, dan betekent dit dat je geen contact wil. Dus gewoon ‘stug’ naar voren of een andere kant opkijken.


Lopen
De volgende stap is om als vrouw te lopen en te bewegen als een vrouw. Dit is bijzonder moeilijk.
walking Wanneer je wil dat iedereen naar je kijkt, dan loop je zoals de meisjes hiernaast (smile:-)
Dit is natuurlijk overdreven, dus loop met de voeten recht vooruit, dus niet wijdbeens. Houd je benen dicht tegen elkaar (laat je knieën licht tegen elkaar komen) en loop over een denkbeeldige lijn.
Houd je schouders s
til en draai je armen wat met de ellebogen naar binnen tijdens het lopen, maar blijf wel relaxed. Je zal waarschijnlijk veel moeten oefenen, omdat dit geen natuurlijke beweging voor ons is.


Lopen op hakken
Bij het lopen op hakken zijn er een aantal zaken van belang om op te letten:

 • Begin op niet te hoge en brede hak: bijv. een sleehak. Van hier uit kan je het verder verbeteren. Kies een goede schoen: niet te groot, zeker niet te klein. Een laars is vaak handiger om mee te beginnen omdat deze wat stevigheid geeft aan voet en enkel.
 • Zet je voeten voor elkaar: In plaats van de voeten naast elkaar te zetten, loop je in een rechte lijn en zet je de ene voet steeds recht voor de andere. Maak bijvoorbeeld in de huiskamer met tape een lijn om op de oefenen.
 • Heb de juiste houding: de schouders naar achteren en de borst naar voren. Hierdoor wordt het staan én lopen op hakken een stuk eenvoudiger. Ga stevig op de hakken staan met de voeten recht onder je heupen. Span je buikspieren licht. Hierdoor krijg je een betere balans. Herhaal de oefening, totdat je deze houding ook tijdens het lopen volhoudt.
 • Draai de heupen: Bij het lopen op hoge hakken gebruik je een andere ‘techniek’ dan bij het lopen op lage hakken of platte schoenen. Normaal gesproken wordt vanuit de benen bewogen, maar met hoge hakken gebeurt dit vanuit de heupen. Omdraaien is nu ook anders. Dit wordt gedaan door de heup te draaien in plaats van het been een andere kant op te zwaaien. Ontspan de heupen en knieën, zodat je als het ware over de grond zweeft. Oefen deze draaibeweging tot je hem onder de knie hebt.
 • Zet eerst de hak neer: Na je houding en techniek begin je met het lopen. Houd de benen recht en dicht bij elkaar en begin met langzame stappen. Zet eerst de hak neer, ‘rol’ de voet daarna zodat de voorvoet stevig kan worden neergezet. De balans moet liggen op de voorvoet. Je loopt als het ware op je tenen. Op de hak zelf wordt weinig druk gegeven, maar het is wel belangrijk de voet af te rollen, anders ziet het lopen er vreemd uit.
 • Verbeter je techniek: Neem steeds grotere stappen. Begin met kleine en ga naar grotere stappen. Kijk eens naar modellen op de catwalk. Zij nemen grote elegante passen, zonder snel te lopen. Hierna kan je andere ondergronden proberen: ga bijvoorbeeld in de tuin lopen en probeer trap te lopen met de hakken. Zorg ervoor dat de hak en de zool volledig op de trede staan anders verstap je je.
 • Oefening baart kunst: breng je de kennis in de praktijk. Bouw het rustig op. Trek de hoge hakken aan naar een transgenderavond, maar zorg dat je ook kunt zitten. Wanneer dat niet kan, neem dan platte schoenen mee in het geval dat het te ongemakkelijk of pijnlijk wordt.

Zitten
stockingWanneer je zit, houdt dan je benen bij elkaar, of sla ze over elkaar. Het klinkt logisch, maar lang niet iedere CrossDresser houdt zich hieraan.
Houd je handen een beetje uit zicht (die kunnen je verraden).
Lach niet te 
hard en spreek wat zachter dan normaal.


Doorzien worden
walking2Voor sommigen van ons is het niet te moeilijk te zien dat ze je man in vrouwenkleding bent, ze kunnen op grote, afstand een pruik al herkennen, anderen hebben een speciale neus voor CrossDressers, omdat we bepaalde mannelijke herkenningspunten hebben, zoals de handen, of de mannelijke bewegingen.
Wanneer je iets moet zeggen, dan verraad je stem je, dus bedenk hoe je dat gaat oplossen. Het niet erg vinden dat je wordt doorzien is dan de beste remedie.
Daarom is het beter je vast voor te bereiden hoe je zal reageren wanneer iemand je doorziet als CD, dan kan je er beter mee omgaan op het moment dat het gebeurt.


Bewegingen

motionHet vrouwelijk bewegen is voor velen van ons niet weggelegd. Overdreven doen is daarentegen ook weer niet goed en zal je zeker verraden. Daarom kan je wel goed kijken naar de bewegingen van een vrouw.

Zelf heb ik de tip gekregen om vooral gewoon mezelf te zijn en vooral nergens de nadruk op te leggen. In de praktijk gaat dat best aardig en heb ik tot nu toe nooit negatieve reacties gekregen. Overigens is dat niet alleen afhankelijk van je bewegingen, maar meer om de gehele indruk natuurlijk.
Wellicht heb je iets aan de links om te zien hoe een charmante vrouw zich beweegt?


Ook heb ik een heel leerzame site gevonden waarop je heel goed kunt zien waar het verschil tussen een mannelijke ‘loop’ en een ‘vrouwelijke’ duidelijk wordt gemaakt. Tevens kan je door de knop ‘male vs female’ te verschuiven zien waar het verschil in zit.
Hier kan je dan zelf aan werken, maar let er wel op dat je het niet overdrijft! Click hier.


website: https://biancaholland.wordpress.com/

8 reacties op Lopen

 1. Klaasje zegt:

  Hier heb ik wel wat aan .is ff oefenen. Bedankt Bianca.

 2. Leslie zegt:

  Dag Bianca,

  Wat een mooie informatieve site! Ik ga vrijwel zeker je tekst voor partners gebruiken als ik het aan mijn partner ga vertellen. Vraagje: op je pagina over bewegen verwijs je naar een “leerzame site” over het verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke loop. Dat klinkt inderdaad leerzaam, maar ik zie nergens een link. Waar kan ik die vinden?

  Alvast bedankt, Leslie

 3. Jolanda zegt:

  Dank je Bianca, hele leuke en behulpzame site. Je bent zo ie zo een voorbeeld. De link naar hoe een charmate vrouw beweegt op deze pagina is heel leerzaam. Groetjes Jolanda

 4. Anne zegt:

  Heel goed zeg, hier kan ik wel iets mee en dank

 5. maurice smit zegt:

  Hallo
  Ik heb een vraag wanneer zijn de t&t avonden?
  Ik kan ze nl niet vinden op de site het gaat voornamelijk om Eindhoven
  Mvg maurice

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.