Monique vertelt

Met de titel ‘Wachten om eindelijk jezelf te zijn‘ vertelt Monique Bruinsma haar verhaal. Mooi opgetekend door ‘De verslaggever’ Feur Hartman.
Nu zijn er natuurlijk vele transgenders die hun verhaal vertellen en telkens haal je daar toch trieste dingen uit, die (hopelijk) uiteindelijk een goede kant opgaan. Zo ook bij Monique.

Monique ken ik best al lang en dat kwam omdat ze mijn website in 2007 vond. Ze kon door de informatie op deze site de puzzelstukjes op de juiste plek laten vallen en ook kreeg ze haar vrouw daarin mee.

Kijk daar heb ik nu mijn site voor opgezet in 1996: omdat ik zelf op zoek was naar alle informatie en hier en daar wat eruit pikte waar ik wat mee kon, maar nergens kon ik alles bij elkaar vinden. Dat was dus de reden dat ik besloot dat dan maar zelf te doen, in de veronderstelling dat dit tijdelijk zou zijn omdat anderen dat wel snel zouden overnemen. Hoe groot is dan ook mijn verbazing dat meer dan 25 jaar na dato nog steeds vrijwel geen informatie is te vinden over en voor deeltijdvrouwen zoals ik. Dat daar wel behoefte aan is blijkt dan ook wel uit het aantal bezoeksters aan mijn site: dagelijks meerdere honderden pagina’s worden gelezen.

Natuurlijk is het interessant om het hele interview met Monique te lezen en het is interessant te zien hoe het bij haar verder is gegaan en gaat. Monique is ook gastvrouw van Transgender Woerden en ik hoop daar ook snel eens op bezoek te kunnen

Dit bericht werd geplaatst in Publicaties. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.