Online @Windesheim

Gisteren was ik uitgenodigd om voor 2 groepjes een workshop te geven bij de hogeschool Windesheim in Almere. Het ging dit keer (weer) voor eerstejaars studenten verpleegkunde en logopedie.

In eerste instantie zou dat in een lokaal zijn waarbij 1,5 meter afstand gehouden zou worden voor hooguit 10 studenten.
Maar door de maatregelen die werden afgekondigd op 12 januari moesten de docenten het gehele programma omgegooien.
Ik werd gevraagd of ik twee sessies online zou willen doen. Online is voor zowel mij als voor de studenten veel lastiger. Voor mij omdat ik geen oogcontact heb met de studenten en voor de studenten is het veel lastiger om vragen te stellen, dat merkte ik ook al meteen. Ook de docente Anna bevestigt dat ze het daar allemaal best wel lastig vinden.

Daarom hadden we bedacht dat we zouden kunnen proberen een normale sessie te benaderen: door mij volledig in beeld te brengen in een normale collegezaal alsof ik ‘gewoon’ voor de groep zou staan. Alleen de studenten zitten dan achter hun pc (thuis).
Er zou een dergelijke opstelling zijn in één van de collegezalen. Maar toen we daar aankwamen bleek het lokaal leeg en ontruimd. Dus moest even worden geïmproviseerd. Maar dat werd snel opgelost. En konden we op tijd beginnen.

Voor mij was het een leuke sessie vooral omdat vrijwel alle studenten in de eerste sessie na enig aandringen hun camera aan zetten (ik begreep dat dit doorgaans niet wordt gedaan) en kwamen er best veel vragen. In de tweede sessie ging het weer heel anders: daar kwamen meteen opmerkingen en werd er druk gebruik gemaakt van de chatfunctie om vragen te stellen. Daar kon ik dan mijn verhaal op aanpassen en het antwoord inpassen. Al met al moest ik de tijd goed in de gaten houden om ze op tijd de documentaire transanders te laten bekijken. Het is dan mooi te zien dat er daarna een spervuur van vragen via de chat binnen kwam die ik kon beantwoorden in mijn verhaal. Zo gaat de tijd snel.

Voordat Anna en ik huiswaarts keerden, was ze zo vriendelijk even een fimpje te schieten voor het gebouw van de hogeschool waarbij ik over de regenboog zebra loop en in het verlengde daarvan op de enige transgender zebra. Hiernaast zie je me de blauw-roze-witte oversteekplaats gebruiken, met op de achtergrond de entree van de hogeschool Windesheim.

Het was een leuk uitje en zo had ik toch nog een Bianca Balans Dag in deze coronatijd: ik was er eerlijk gezegd wel aan toe, dus dubbel genieten!.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Online @Windesheim

  1. Gea Cross zegt:

    Goed dat je dit blijft doen, Bianca. Het is belangrijk dat studenten dit horen en zien van jou. En voor jou belangrijk voor je balans, een win-win situatie dus! Leuke outfit weer, trouwens. Ik draag zoals je op Facebook kunt zien op dit moment ook vaak buitenshuis een rode jas met laarzen. Lekker warm en het staat ons beide goed 🙂

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.