Alsnog foto’s

Bij het doorlopen van mijn foto album kwam ik nog wat leuke foto’s tegen die mijn vriendin Natas van me maakte bij ons uitje aan het tassenmuseum aan de Amsterdamse Herengracht. Natas, bedankt! 😀 Dit was alweer bijna 1,5 jaar geleden, maar omdat het een fijn aandenken is aan een leuke dag, wilde ik jullie deze ook niet onthouden.
Bij het checken van de link las ik ook dat het tassenmuseum per maart 2020 haar deuren sloot i.v.m. de coronamaatregelen, maar ook dat het museum definitief haar deuren heeft gesloten, wat ontzettend jammer!
Ze schrijven: ‘In 2007 opende het Tassenmuseum haar deuren aan de Herengracht in Amsterdam. In de afgelopen 13 jaar hebben meer dan een half miljoen mensen het museum en de collectie bewonderd. Het besluit is genomen het museum niet te heropenen. Er zijn helaas onvoldoende financiële middelen in de vorm van subsidies en sponsoring gevonden voor continuering op lange termijn. Mede gezien de huidige ontwikkelingen in de samenleving is er onvoldoende perspectief voor de toekomst. Alle opties om het museum nog langer open te houden zijn door de Raad van Toezicht en directie uitvoerig onderzocht. Het was een moeilijke keuze. Uiteindelijk is de sluiting van het museum en de afwikkeling hiervan de meest passende vorm om dit prachtige initiatief af te ronden. Het streven is de collectie bij elkaar te houden’.
Ik heb het museum zeker 4 keer bezocht en het was altijd een feest er even te lunchen en wat te drinken. Ook hadden ze een heel leuke museumshop, waar ik zo nu en dan ook gewoon even binnenwipte en leuke dingetjes kocht. Misschien slagen ze erin alsnog een alternatief te vinden, ik hoop het!

Nu ik mijn zomerstop heb, wil het niet zeggen dat ik niet met Bianca dingen bezig ben. Ik krijg elke dag mailtjes binnen om te beantwoorden. Zo kwam ik er achter dat de website van de documentaire transanders verdwenen is. Na contact met de maakster heb ik inmiddels de link (weer) waar de documentaire is te zien. Mocht je er interesse in hebben, kan je die opvragen via mij een email te sturen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Alsnog foto’s

 1. Gea Cross zegt:

  Jammer dat dit museum dichtgaat, mijn echtgenote is ook fan! Gelukkig zijn er nog veel andere musea, met ook mode als specialisme. Kijk maar naar mijn vorige artikelen in Transformatie over de tentoonstellingen in de Kunsthal Rotterdam en het Centraal Museum Utrecht!

 2. John de Rek zegt:

  Hallo Bianca.
  Ik heb sinds kort een lieve vriendin ontmoet
  met wie ik graag verder ga en ik ben dan ook
  gestopt met cd.
  Veel succes en bedankt voor de vele tips.
  Met vriendelijke groeten Jeanette/John

  Get Outlook for Android

  ________________________________

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.