Interview en shoppen

Gisteren was het weer zo ver: een heerlijke BiancaBalansDag. Ik had afgesproken bij een lunchroom in Alkmaar met een studente die me graag wilde interviewen voor haar studie aan de HvA. Nu geef ik regelmatig interviews, maar dit keer was de studente zelf een transgender. Zij is als jongetje geboren, maar heeft vanaf kind af aan als meisje geleefd. Haar ouders hebben haar daarbij altijd gesteund en dat is – zeker in die tijd – heel bijzonder.
Ik vond het mooi dat ik tegenover een prachtige jonge vrouw zat, waar niets, maar dan ook niets weg gaf dat ze ooit als jongen geboren is. Het is wel een enorm voordeel dat het bij haar zo vroeg is geconstateerd en dat de ouders daarin zijn meegegaan en hulp hebben gekregen van het VU in die tijd.
Natuurlijk heb ook ik veel kunnen vragen aan haar over hoe zij is omgegaan en omgaat met haar transgender verleden en daar leerde ik op mijn beurt weer van.

Hierna ben ik gaan shoppen. Ik had verleden week een leuk truitje gekocht bij Promiss Alkmaar, maar bij nader inzien had ik toch liever een maatje kleiner. Omdat ik toch in Alkmaar was, daar natuurlijk naar één van mijn favoriete winkels van Promiss. Leuk is dat Corinne er ook weer was, want ze heeft me vaker al heel goed en lief geholpen. Helaas valt ook voor haar het doek door de sluiting van de winkels. Natuurlijk struinde ik nog even door de winkel op zoek naar dingen die me wel zouden lijken en opeens zag ik dat een leren jurk ook was afgeprijsd. Natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan en heb die gepast. Een bordeau jurk en die zat als gegoten. Nu had ik liever een zwarte gehad, maar die was er niet in dit model. Dus… twijfel, twijfel, capootje, twijfel, twijfel….
Jullie snappen het wel denk ik… De kleur is prima, het jurkje zit zo fijn en het voelde gewoon goed. Ik heb het jurkje dus toch gekocht, ook wel door de positieve reactie van de verkoopsters. Je ziet dat dat toch wel helpt 🙂 Ik heb een vaag fotootje ervan, die heb ik toch maar even erbij gezet. Binnenkort zal ik wel meer fotootjes ermee maken want deze leren jurk zal ik ook wel vaker gaan dragen;)

Na wat gegeten te hebben, ben ik naar Transgenders Hoorn gegaan. Ze hadden de traditionele nieuwjaarsborrel. Even kwam één van de wethouders langs om even mee te toasten, dat is ook wel bijzonder.
Ook leuk was dat Paula voor het eerst op onze avond was: doodsbang de auto uit te moeten en de 100 m naar het cafeetje te lopen, maar ze vond toch de moed om eruit te gaan en eenmaal binnen heeft ze genoten. Zoals ik dan ook vaker hoor: dat had ik jaren eerder moeten doen. Ze vertelde dat ze al jaren mijn blog volgt en daarom ook naar onze groep was gekomen omdat ik er positief over schrijf. Dat is dan mooi om te horen dat het toch weer helpt mensen over de drempel te trekken en te komen.
Paula heeft meteen de smaak te pakken omdat je hier gewoon ‘je andere zelf’ kunt zijn en komt zeker de volgende keren terug! Kijk, dáár doen we het voor.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Interview en shoppen

 1. natcrys zegt:

  Klinkt weer als een leuke welbestede dag! Ik ben benieuwd naar die jurk! 😉

 2. Anne zegt:

  Wederom een leuke story, en Paula is heel herkenbaar, ikzelf heb nog steeds moeite om als vrouw naar buiten te gaan en geeft mij dan wel een superfijn gevoel.
  Ga zo door Bianca👍👍

 3. jose zegt:

  hoi
  het is zeker door jouw bevindingen dat bijdraagt aan dat we verder en naar buiten gaan
  lees je berichten altijd en sterkt mij
  zelfs zo goed dat ik volgende week een huisje heb gehuurd om alle dagen jose te kunnen zijn en er mee naar buiten te gaan
  dank voor ik van jouw kan leren
  gr jose

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.