Eerste BBD van seizoen

Gister was het de eerste dag van mijn Bianca-seizoen. Het is dan toch altijd wel weer even wennen om dan om te kleden, in de make-up en na het gebruikelijke kopje koffie weer op stap…. het is tenslotte alweer zo’n maand of 6 geleden dat ik dat voor het laatst deed. In het begin voelt het dan toch een beetje vreemd, maar het is net als fietsen: dat verleer je ook niet 😉

Dit keer in het laatst gekochte paarse jurkje en op naar Alkmaar. Op naar Promiss omdat ik wel een aantal leuke jurkjes gezien had. Het bleek dat de verkoopsters van voorheen  niet in de winkel waren, maar wel enthousiaste andere dames. Een paar van de jurkjes die ik paste waren te kort en andere vond ik niet heel geslaagd. Er was er wel één die ik mooi vond staan, maar de maat die voorhanden was, zat iets te strak.

De verkoopster vroeg of ze me wat suggesties mocht doen. Nou dat vindt ik altijd wel leuk en kwam ze o.a. met een lang jurkje aan, met een zwart leren jasje en lange laarzen kan dat heel stoer staan. Dat is een heel andere stijl dan ik normaal draag, dus daar moet ik even aan wennen. Wel heel leuk om het eens over een andere boeg te gooien. Daarna nog een aantal andere jurkjes geprobeerd, maar daar kreeg ik niet ‘het gevoel’ bij van het eerst gepaste jurkje. Eigenlijk vond de verkoopster dat ook wel en kwam met een andere kleur van hetzelfde jurkje dat wel in de juiste maat voorhanden was en die heb ik gepast: die zat prima. Dus dit jurkje heb ik maar online besteld en daar zullen jullie me binnenkort wel in zien op deze blog 🙂

Omdat ik nog wat andere boodschappen op mijn verlanglijstje had staan, zoals ballerina’s, maar ook andere zwarte leren enkellaarsjes om mee te shoppen, heb ik de nodige winkels afgelopen. Heb ook nog een bezoekje gebracht aan de winkel waar Mart Visser kleding zou worden verkocht: maar daar kon ik geen Mart Visser vinden. Blijkbaar niet goed genoeg gekeken?

Hierna ben ik naar Amsterdam gegaan, geparkeerd op P&R Zeeburg en met de tram naar het centrum. Omdat ik al een tijdje niet meer naar het AmsterdamMuseum was geweest, moest ik dat maar weer eens met een bezoekje vereren. Nu waren er geen bijzondere tentoonstellingen, maar het is altijd de moeite waard de historie van Amsterdam (Amsterdam DNA) te aanschouwen en je ziet toch telkens weer nieuwe dingen. Vandaar dat ik ook dankbaar van de audiotoer gebruik maakte.

Altijd leuk om even stil te staan bij het schilderij ‘Het IJ voor Amsterdam met de ‘Gouden Leeuw’, het voormalige vlaggeschip van Cornelis Tromp. Willem van der Velde II (de jonge) schilderde dit in 1686 vanaf of een bootje of vanaf wat nu Amsterdam Noord is. Daarom is het wel interessant om even in te zoomen op Willem van der Velde (de jonge). Hij  woonde in Amsterdam. Hij schilderde in het begin meestal rustige zeegezichten met groepen vissersboten voor de kust.
In 1672 (dus voordat hij dit schilderij schilderde en het begin van de Derde Engels-Nederlandse Oorlog) verhuisde hij samen met zijn vader naar Londen. Hij concentreerde zich op scheepsportretten van de koninklijke Engelse jachten en van oorlogsbodems. In 1674 werd hij aangesteld door Karel II van Engeland, om voor hem te komen werken. Hij schilderde zeeslagen, vaak op basis van zijn vaders tekeningen. De hertog van York, de latere koning Jacobus II van Engeland, was één van zijn beschermheren. Willem van de Velde woonde eerst in Queen’s House in Greenwich en verhuisde daarna in 1691 naar Westminster.
Zijn naam was spoedig gemaakt in Engeland. Zijn schilderijen van de Engelse vloot hingen aan de muren van het koninklijk hof. Hij werd in Engeland spoedig beschouwd als een van de grootste marineschilders van zijn tijd. Zijn werken waren zeer duur en hij vergaarde hierdoor een aanzienlijk fortuin. De Engelsen kochten zoveel mogelijk de werken op die hij in Holland en elders had gemaakt. Hierdoor werden ze zo zeldzaam dat ze in één jaar dubbel zoveel kostten als het jaar voorheen. Zijn latere werken zetten de toon van de Engelse marineschilderijen in de 18de eeuw.
Hoe dit schilderij tot stand is gekomen, is mij niet bekend omdat het in 1686 is gemaakt dus ten tijde dat hij in Engeland was en hoe het dan in het Rijksmuseum is terecht gekomen. Vanuit het ‘Rijks’, is het uitgeleend aan het AmsterdamMuseum.
Tot zover de cultuurhistorische inkijk 🙂

’s Avonds ben ik naar de transgendergroep Hoorn gegaan, onderweg diverse colonnes tractoren gepasseerd: een prachtig gezicht! Ook daar was ik weer de eerste keer dit seizoen en het is altijd gezellig en interessant te horen hoe de dames daar de afgelopen weken actief zijn geweest tijdens de regenboogweken in Hoorn

 

Dit bericht werd geplaatst in CrossDressing, Publicaties, Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Eerste BBD van seizoen

 1. Dominique zegt:

  Lieve Bianca,
  Bedankt voor deze leuke blog, waar ik erg naar heb uitgekeken. Wat ’n leuke jurken, behalve de 2e (daarover zo meteen meer) : je ziet er echt uit als ’n stralende dertiger, ongeacht de kleuren !! Maar op die 2e foto zie je eruit als ’n oud wijf van ergens eind 60 : wegdoen dus, tenzij je het probeert in ’n strakke, zwartleren uitvoering.. Meid, ga zo door : je blijft ’n geweldige bron van inspiratie !
  P.s. En hoe zit het met je nagels ? Ik ben helemaal verslingerd aan m’n lange,lila gelnagels.
  Veel lieve xxx-jes, je Dominique

 2. Gea Cross zegt:

  Leuke dag gehad, Bianca! Ik ga morgen (zaterdag) naar Amsterdam, naar het Rijksmuseum, de expositie Rembrandt en Velasquez bekijken, en daarna in ieder geval shoppen bij Mango en De Bijenkorf 😉

  • Veel plezier in Amsterdam. Goed idee om naar het Rijks te gaan, dat ga ik ook binnenkort maar eens doen.

   • Gea Cross zegt:

    Kan ik je zeker aanraden, Bianca. Omdat voor zaterdag herfstig weer met regenbuien was voorspeld was ik in de outfit, met lange jurk en hoge laarzen, die ik op Facebook heb laten zien, was achteraf gezien een beetje aan de warme kant. Kort jurkje of rokje met enkellaarzen was ook warm genoeg geweest.

 3. Frederique zegt:

  Hi Bianca, wat ontzettend leuk om je eerste blog te lezen van dit seizoen. Klinkt als een hele mooie dag. Ik zie graag de fotos can je nieuwe jurkje. Ik ben erg benieuwd. Liefs Frederique

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.