Regenboog bijeenkomst

Vorige week donderdag was ik bij de regenboog bijeenkomst in ‘De Rode Hoed’ georganiseerd door de gemeente Amsterdam.

Zoals ze zelf aangeven ‘sleutelpersonen uit de lhbtiq+ gemeenschap, raadsleden en ambtenaren zijn uitgenodigd voor een gesprek over het lhbtiq+ beleid. Het is de bedoeling om het huidige beleid (Uitvoering Roze Agenda, 2015) voort te zetten maar waar nodig aan te vullen en te verbeteren. Er komt meer aandacht voor de positie van biculturele lhbtiq+ personen en transpersonen. Om de inclusiviteit van het beleid te benadrukken, verdwijnt de naam Roze Agenda. We zullen voortaan spreken over het Regenboogbeleid’.

Ik vond het wel interessant als Bianca aan zo’n groot overleg deel te nemen en mijn bijdrage te leveren. Bijzonder vind ik dan te zien dat ik steeds meer lieve mensen daar ken. Daarom alleen al is het interessant deel te nemen.
Natuurlijk heb ik de gelegenheid aangepakt om Rutger Groot Wassink aan te spreken over een oplossing voor de hoge parkeertarieven in de Jordaan waar we de Transgenderavond houden van TransgendersAmsterdam. Hierdoor is het wel heel kostbaar geworden onze avond daar te houden en komen vele mensen niet meer. Rutger Groot Wassink is de wethouder voor Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering en gaf me aan dat er vast iets is te bedenken om dit op te lossen. Hij koppelde me aan één van zijn medewerkers (en die bleek ik al te kennen). Daarmee is het cirkeltje weer rond: ik hoop dat het gaat lukken een oplossing te

Ook interessant was dat de haalbaarheid van én de interesse voor een vaste ontmoetingsplek in de stad voor de gehele lhbtiq+ gemeenschap (een zogenaamd Regenbooghuis) op de agenda staat en werd besproken.

Er waren vele groepjes waar werd gebrainstormd over ideeën en hoe die uitvoerbaar konden zijn. Zelf nam ik deel aan ‘onderwijs en jeugd’. Er kwamen een aantal mooie puntjes uit, zoals ‘door voorlichting jezelf kunnen zijn en uiten op je opleiding’ en ‘bij de opleiding tot docent leren regenboog gevoelens leren faciliteren’ dat was zeer positief. Alleen jammer vond ik dat door de gevolgde methode de invulling van hoe je dat kunt bereiken niet tot zijn recht kwam omdat juist in de uitvoering meer nodig is dan slechts één of twee puntje(s).
Hierna werden de resultaten van alle groepjes weer plenair gepresenteerd. Daar kwamen wel weer interessante dingen in voor.
Kortom een nuttige dag en een leuke gelegenheid om als Bianca je zegje te doen.

Op de terugweg ben ik met de roze in blauw politieagente waar ik al vaker over meldde meegelopen naar de tram. Het is wel bijzonder om te zien hoe er op agenten wordt gereageerd en welke rol een agente in functie heeft. Dat besef je opeens wanneer er iemand door het rode licht loopt en door de agente wordt aangesproken. Daar sta je natuurlijk nooit bij stil, maar wanneer ze het uniform aan heeft is ze in functie en moet daar naar handelen. Ook wanneer vele toeristen opeens de weg gaan vragen wanneer je nog even staat na te praten. De agent is een publiek iemand en het is mooi te zien dat dit zo werkt in ons land. Ík voelde me in ieder geval veilig!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.