Sale @Promiss & meer

Gister had ik weer mijn BiancaBlansDag. Heerlijk er op uit. Helaas moest mijn vriendin Joh afzeggen op het laatste moment, dus moest ik snel wat anders bedenken. Omdat ik ’s avonds naar TransgendersAmsterdam zou gaan, leek het logisch dat ik naar Amsterdam zou gaan en daar blijven.

Onderweg toch nog maar even langs de dames van Promiss in Alkmaar gegaan. Ik zag dat een beige jurk suèdine nog verder afgeprijsd was, dus die wilde ik wel even passen. Helaas hadden ze die niet meer in mijn maat, maar wel in Hoofddorp. Nog even kort gekletst bij Promiss en daar leerde ik dat ze de kleding speciaal voor de Nederlandse vrouw ontwerpen: met een standaard lengte van 1,78 en wat forser van boven. Nu ben ik wel een aantal cm langer, maar omdat de kleding langer is, past de kleding mij ook goed. Nog even een capootje doen en op naar Hoofddorp.

Daar kennen ze me ook al, haha… en word ik er ook heel prettig geholpen. Altijd heel attent en de dames komen met suggesties ook voor accessoires. Wat heerlijk dat er zo wordt meegedacht. Want dit keer kwam de suggestie om de beige jurk met groen af te stylen. En jullie weten al…. groen.. daar heb ik wel wat mee 😉

Ik was even aan het goochelen met mijn mobieltje en meteen boden ze aan een foto te maken. Ik had vandaag ook al bruine laarzen aan dus dat paste ook al goed. En? hoe vind je deze staan? Prachtig toch…?? Zit heel goed, leuk sjaaltje erbij.  ‘Ik neem um’ hoorde ik me zeggen..  Ja voor die paar tientjes 🙂 Binnenkort zien jullie me dus ook in deze jurk en de bruine laarzen of bruine enkellaarsjes.

Op naar Amsterdam. Auto op P&R Noord gezet en met de (nieuwe) metro 52 naar de Vijzelgracht en van daar uit een klein stukje doorlopen naar de ‘badkuip’ ofwel het Stedelijk museum. Een aardige dame van de beveiliging was zo vriendelijk even een foto van me te maken in de grote hal bij de ingang van de tentoonstelling ‘Metahaven- Earth’. De tentoonstelling toont films en installaties die Metahaven (een Nederlands collectief) sinds 2015 maakte.  Films die wars zijn van genre, met invloeden van experimentele cinema, anime, science fiction en digitale platforms. Earth is een overzicht van films van het collectief, getoond naast werken op textiel en papier. Wel aardig om eens wat anders te bekijken dan oude meesters 😉

General Idea, zo heet dit deel van de tentoonselling. Een leuke foto vond ik wel: voor het AIDS wallpaper vond ik het wel aan aardige kleurencombi. Zo zie je ook beter wat ik aan had gister: een leren bruine rok en mijn bruin/rode truitje, samen met mijn bruine haar en mooi geheel toch zo?

Hierna nog wat in de stad gegeten en daarna op naar de café de Kat in de Wijngaert, waar ik een paar 2e jaars studenten van de filmacademie zou ontmoeten. Dit werd een heel verrassend gesprek omdat een van hen een vluchteling was uit Iran en ze verband zocht met het zijn van vluchteling en het zijn van transgender. Ze willen daar een 10 minuten durende documentaire over maken. Na enige toelichting van hen, vonden we inderdaad overeenkomsten: zij moest zich thuis leren voelen in een nieuw vaderland, en ‘wij’ moeten ons thuis leren voelen in onze nieuwe rol. Wanneer je daar dan dieper op in gaat, zitten er meer overeenkomsten in dan je in eerste instantie denkt. Zo werd het al snel laat en moest ik me nog haasten om de bus en metro te halen. Kortom: het was een leuke BBD!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Sale @Promiss & meer

  1. natcrys zegt:

    Hele mooie jurk! 🙂

  2. Dominique zegt:

    Inderdaad, n SCHITTERENDE outfit ! Ga zo door : je blijft ons inspireren : BEDANKT !!!

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.