@HU Transgendercollege

Vanmiddag hebben we weer een college gegeven op de Hogeschool Utrecht aan eerstejaars studenten Social Work. Ook dit keer weer samen met mijn T-vriendin Natas. De docente Hannie had ons weer uitgenodigd. Hiernaast een leuke foto van ons samen zoals we vanmiddag op stap waren.

Inmiddels hebben we een beproefd concept ontwikkeld. Natas en ik hebben het liefst een interactieve sessie: iedereen mag vragen wat hij of zij wil weten.
We beginnen altijd met de vraag wie er een transgender kent in zijn of haar familie of vriendenkring. Opmerkelijk is dat we zien dat er steeds vaker studenten de vinger opsteken. Doorgaans zijn deze transgenders dan met de transitie bezig of hebben die achter de rug. Maar steevast weet men niet dat dit slechts het topje van de ijsberg is en men versteld staat wanneer men hoort dat slechts 1% van de transgenders daadwerkelijk in transitie gaat.

Wanneer ik dan vertel dat ik getrouwd ben (met een vrouw), dat ik slechts 2-3 dagen per maand als Bianca leef, dat we kinderen hebben die net als zij studeerden, weten van mijn leven als Bianca, dan branden de vragen pas echt los.

Natas is dan al snel aan de beurt om haar verhaal te vertellen en het is leuk om te zien dat onze andere situaties dan meteen weer de nodige vragen oplevert. Vandaag was er weer een leuke sfeer waarbij niemand schroomt iets te vragen.

Hierna stond de documentaire TransAnders op het programma, wat weer de gebruikelijke impact heeft en vrijwel alle studenten aandachtig zitten te kijken. Op deze manier begint iedereen te begrijpen hoe wat de gevolgen zijn van transgender gevoelens hebben. Op die manier komen nóg meer vragen los, en zo komen we natuurlijk snel het 2 uur durende college door.

Na afloop hebben Natas en ik nog staan napraten met groepjes studenten. Leuk, want dat betekent dat het hen heeft aangesproken. We zien vaak dat er groepjes nog terugkomen op transgenderavond in bijvoorbeeld Amsterdam om het onderwerp nog verder uit te diepen en er studiepunten mee halen.

Hierna hebben Natas en ik nog wat plaatjes gemaakt als leuk aandenken aan een leuke middag die dan zo voorbij is. Wederom bedankt voor het maken van de foto’s Natas 🙂

Hierna gingen we ons weegs: Natas moest nog naar haar high heel dansles en daar was ze prachtig gekleed voor.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.