Femmesfatales @Den Haag

Gisteren had ik weer mijn BiancaBalansDag. Ik besloot mijn nieuwe blouse te dragen die ik laatst had gekocht bij Promiss in Alkmaar. Ik ben daar heel erg prettig geholpen door Helma. Ze had snel door welke kleding ik prettig vond en kwam met vele voorstellen en alternatieven. Waaronder ook deze prachtige groene blouse. Ik was meteen verkocht en je ziet het resultaat 🙂

Dus gister op pad naar Den Haag, naar het gemeentemuseum waar o.a. de tentoonstelling loopt #femmesfatales – Sterke vrouwen in de mode. Natuurlijk meteen een leuk fotootje kunnen maken met ‘ladies first’, dat vond ik op deze BBD wel passend.

Femmes Fatales is de eerste tentoonstelling in de modegeschiedenis die volledig is gewijd aan vrouwelijke ontwerpers. Ontwerpen zij anders voor vrouwen dan hun mannelijke collega’s? Wat is hun invloed? Wat betekent vrouw-zijn voor hun creaties? En wat is hun visie op mode? Er is werk te zien van Coco Chanel,  Miuccia Prada, Maria Gracia Chiuri (Dior), maar ook Nederlandse grootheden als Fong Leng, Sheila de Vries en Iris van Herpen en vele anderen. Stuk voor stuk powervrouwen. Met hun ontwerpen domineren ze de hedendaagse catwalks en sommigen zijn ware voorvechters van de vrouwenrechten of spreken zich expliciet politiek uit.

Om de innerlijke mens te versterken ben ik daar een heerlijk gaan lunchen in het ‘grand café’ van het museum.  Hierna heb ik het bezoek voortgezet.

Maria Grazia Chiuri in haar eerste collectie voor Dior T-shirts met de tekst ‘We Should all be Feminists’, gebaseerd op een publicatie van een activiste. Deze tekst staat hier achter me. Een medewerker van de beveiliging was zo vriendelijk een fotootje van me te nemen.

Ook waren er natuurlijk heel veel creaties te vinden van vrouwelijk ontwerpers. Van hoepeljurken tot moderne niets verhullende jurken die vooral bedoeld zijn voor de catwalk.

Het is leuk om op zo’n tentoonstelling rond te lopen als vrouw te midden van hoofdzakelijk vrouwelijke bezoeksters. Dit geeft mij een prettig gevoel en dan voel je je er als vrouw ook beter tussen passen.

Hiernaast een foto met prachtige creaties uit de 30-er jaren van de vorige eeuw: hoofdzakelijk avondjurken. Prachtig om te zien natuurlijk en hoe deze vallen over de vrouwelijke vormen. Wel bijzonder omdat deze ook ontworpen zijn door vrouwen om juist de vrouwelijkheid te accentueren. Mij zouden ze denk ik niet mooi staan omdat ik andere vormen heb.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in CrossDressing, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.