Met Natas naar het paleis

Vorige week was het dan eindelijk zo ver: mijn eerste BiancaBalansDag van het seizoen. Het was nog niet heel erg koud, dus voor mij altijd lastig te kiezen wat te dragen. Zeker omdat ik niet heel veel dunnere kleding heb. Dus gekozen voor mijn zwart/witte jurkje van Mart Visser, met zwart leren jasje en makkelijk lopende korte laarsjes. Dat jasje had ik wel nodig, want het was wisselend weer die dag. Het bleek dat Natas ook haar leren jasje had aangetrokken, met haar nieuwe zwarte laarsjes. Dus een leuke match 🙂 Hier is een fotootje van haar.

Dit keer niet op de woensdag, maar vrijdag omdat mijn vriendin Natas dat beter uitkomt. Omdat er al lang een bezoekje aan het paleis op de Dam op ons lijstje stond, zijn we daar naar toe gegaan. Natas had haar nieuwe fototoestel mee, dus die moest natuurlijk gebruikt worden 🙂
Hier een leuke foto in de burgerzaal, het centrum van het koninklijk paleis. Zoals velen weten is het als stadhuis gebouwd. Het is naar ontwerp van architect Jacob van Campen en gebouwd tussen 1648 en 1665. Het bouwwerk wordt gezien als Nederlands belangrijkste historische en culturele monument van de Gouden Eeuw.
Prominent in de burgerzaal staat het beeld van Atlas. In de vloer zijn drie cirkels, met kaarten van het oostelijk en westelijk halfrond en een sterrenkaart, ingelegd. Hier sta ik voor één van de cirkels. De burgerzaal moest laten zien dat Amsterdam het centrum van het universum was. Natuurlijk is er veel meer te vertellen over het museum, maar het best is dit zelf eens te bezoeken. Ze hebben er een zeer informatieve audiotour!

Hierna natuurlijk even een capo drinken op het roof top terras van de Bijenkorf en gezellig bijkletsen. Gelukkig was het zonnetje doorgebroken en konden we daar nog even van genieten. Omdat niet iedereen weet dat daar een terras is, was het er niet druk en konden we nog even wat fotootjes nemen.

Daarna was het tijd om de metro te pakken. Maar voordat we de metro in gingen kwamen we langs deze gele banken op het Rokin. Natuurlijk kon Natas deze niet voorbij lopen zonder een fotootje te schieten. Een mooie kleurcombi hè? (al is het wel lastig tegen de zon in te kijken 😉

Natas was nog niet met de nieuwe noord/zuid metrolijn geweest, dus die hebben we dan ook meteen genomen: hier een fotootje bij het metro station Rokin, dat zo’n meter of 20 meter onder NAP ligt. Dat betekent dus een heel lange roltrappen naar beneden waarna je in een prachtige stationsruimte komt. Bovenop het station komt o.a. een ondergrondse parkeergarage voor zo’n 300 auto’s en fietsenstalling.

Daarna werd het hoog tijd om naar een bespreking te gaan met studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Daar gaan we over een paar weken een gastcollege geven.

Daarna moesten we de dag afsluiten, terugkijkend op een gezellige en leuke dag en wetend dat we over niet al te lange tijd elkaar weer zien bij een aantal gastcolleges. Meer lezen jullie hier natuurlijk over wanneer we die achter de rug hebben.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Met Natas naar het paleis

  1. Gea Cross zegt:

    Ik kwam via de link van de foto nog steeds bij de rooftopbar terecht, maar ik wist Nat te vinden. Jullie kwamen op en langs ook voor mij bekende plekken, op het Rokin, de Bijenkorf en de Noord Zuidlijn, leuk! Ben benieuwd naar jullie ervaringen met de colleges. Een keer een artikel in Transformatie?

  2. natcrys zegt:

    Was weer een gezellig dagje! 🙂

    (link naar mijn foto verwijst naar de Rooftop-bar trouwens.. niet naar mijn foto. 😉 )

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.