Transgendercollege @HU

WAAAAAT? in MEI een BiancaBalansDag….????  en dat bij 26 graden….

Ja het was wel even wennen voor me, maar ik had afgesproken weer een gastcollege te geven op de Hogeschool Utrecht, dit keer weer samen met mijn T-vriendin Natas. Dus deze ochtend in de make-up en kwam Bianca weer tevoorschijn. Toch vreemd voor me bij deze temperatuur, maar gelukkig voelde het daarna meteen goed. Wel bijzonder voor mij om met je blote benen zo op stap te zijn.

Natas heeft meteen even een foto in de collegezaal gemaakt, want dat gebeurt ook niet elke dag natuurlijk. We hadden weer een groep studenten Social Work. Ook deze groep dacht dat het merendeel van alle transgenders van geslacht willen veranderen: zo kan je zien wat de media aan indrukken geeft. We hadden meteen de aandacht toen bleek dat dit minder dan 5% bleek te zijn.
Daarmee is ook deze dag weer de basis gelegd voor een vragenvuur dat daarna loskomt. Natas en ik zijn daar inmiddels best bedreven in en zo ontstaat ook een leuke sfeer waarbij niemand schroomt iets te vragen. Tenslotte, NU kan het! Wat je altijd al had willen weten?? Vraag het maar!

Daarna stond de documentaire TransAnders op het programma, wat weer de gebruikelijke impact heeft. Op deze manier begint iedereen te begrijpen hoe wat de gevolgen zijn van transgender gevoelens hebben. Op die manier komen nóg meer vragen los, en zo komen we natuurlijk snel het 2 uur durende college door.

Na afloop nog een rondleiding gekregen van de docente Hannie door de nog niet heel lang geleden geopende gebouwen van de HU in Utrecht. Snel nog wat plaatjes gemaakt: zo zie je me hier zitten in het restaurant waar we nog even een capootje hebben gedronken: dat was geen straf hoor!!

Omdat het zo mooi weer was zijn we verder nog over de uithof gelopen om te zien hoe de omgeving van de Universiteit Utrecht eruit zag. Natuurlijk een leuk plaatje geschoten voor het tutti-frutti gebouw: een leuke kleurencombinatie toch?

Hierna gingen we ons weegs: Natas moest nog naar haar high heel dansles en daar was ze prachtig gekleed voor. Voor mij is het voorlopig de laatste BiancaBalansDag en tijd voor mijn zomerstoppie. Maar wel een mooie afsluiting en leerzaam voor de studenten, wanneer ik hun reacties mag geloven.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.