Haarlem met @TheNatCrys

Het was even puzzelen om een datum te vinden zodat we weer konden afspreken voor een vriendinnendag met Natas. Maar de dag voor Koningsdag was daar prima voor. Nu nog een locatie: dat werd Haarlem. Natas was daar heel lang niet geweest. Dus afgesproken bij P&R Spaarnwoude om daar met de trein naar Haarlem te gaan. Het was nog wel een beetje koud, maar het bleef droog. Eerst even een fotootje door Natas gemaakt op het stationsplein van Haarlem.

Gelukkig hadden we er rekening mee gehouden dat we toch best een stuk zouden lopen, want Haarlem is natuurlijk een oude stad met ook mooie keitjes en die lopen niet echt makkelijk. Op de Grote Markt bleek kermis te zijn: dus natuurlijk ff een fotootje: De Grote Markt in Haarlem is het grote plein in het centrum van Haarlem, waaraan een aantal oude en bekende bouwwerken liggen, zoals de Grote of Sint-Bavokerk (ruim 80 meter hoog) en het stadhuis. De Grote Markt heette vroeger Het Sant. Die naam stamt uit een tijd dat de markt nog ongeplaveid was. Nu gelukkig mooi geplaveid zoals je hier kan zien.
Er staat een belangrijk Haarlems symbool: Lautje, het standbeeld van Laurens Janszoon Coster, een pionier op het gebied van de boekdrukkunst die in het verleden in Nederland vaak als de uitvinder ervan werd gezien.

Natuurlijk eerst even lunchen in één van de leuks straatjes van Haarlem en konden we nog eens doornemen of we naar het Frans Hals museum zouden gaan, of het Teylers.. Het werd het Teylers:) Onze museumkaart werd weer benut en natuurlijk hebben we een audiotour genomen: echt een aanrader bij het bezoek aan het Teyler! Natuurlijk zo nu en dan een fotootje nemend, toch fijn wanneer je met z’n tweeën gezellig op stap bent, want dan kan je van elkaar wat leuke plaatjes schieten, dank je wel Natas!. Natas heeft er ook op haar FB de nodige opgenomen 🙂

Teylers Museum is het oudste museum in Nederland. Het werd in 1778 gesticht aan het Spaarne als boek en konstzael – een openbare gelegenheid voor kunst en wetenschap en is genoemd naar Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778), een rijke Haarlemse laken- en zijdefabrikant en bankier. Pieter Teyler had grote belangstelling voor kunst en wetenschap. Bij testament liet hij zijn collectie en vermogen na aan de Teylers Stichting, die onder meer de bevordering van kunst en wetenschap tot doel had. Een centrum voor kennis en onderwijs werd gesticht achter het woonhuis van Pieter Teyler. In Teylers Museum werden voorwerpen van kunst en wetenschap (boeken, natuurkundige instrumenten, tekeningen, fossielen en mineralen) onder één dak bijeengebracht.
In 1779 werd door Leendert Viervant begonnen aan het ontwerp van de Ovale Zaal die achter de woning van Teyler gebouwd zou worden. In 1784 werd deze zaal opengesteld voor het publiek. Hier een plaatje in de Ovale Zaal anno 2018.
In de eeuwen daarna werd het museum vele malen uitgebreid en telt tegenwoordig onder meer 12 tentoonstellingszalen.

Zoals gebruikelijk vliegt de tijd en na een lekkere capo en het schieten van nog wat leuke plaatjes als aandenken hadden we tijd om nog even Haarlem te verkennen: Nog wat leuke fotootjes bij het Spaarne genomen en natuurlijk konden we het niet laten langs de schoenenafdeling te gaan van de pas geopende vestiging van Hudson’s Bay te gaan. Hier heb ik ook nog een prachtige foto van Natas gemaakt zoals je kunt zien op haar FB pagina. Ze stond daar natuurlijk weer te watertanden bij al het moois dat er te zien is. Geen koopjes, maar toch een mooi plaatje waard!

Ik vond er ook nog een prachtige bank voor een mooie kleuren combi zodat Natas nog even een plaatje kon schieten.

Hierna nog even door de stad gelopen en de nodige mooie plekjes laten zien, waarna we op zoek gingen naar een leuk tentje om de dag af te sluiten met wat eten. Al keuvelend napraten over de dag en wat we over 2 weken gaan doen wanneer we weer een gastcollege mogen geven aan de Hogeschool Utrecht voor studenten Social Work.

Op deze manier komt er een einde aan de gezellige dag, maar met het leuke vooruitzicht dat we elkaar over 2 weken weer zien in Utrecht.

Dit bericht werd geplaatst in CrossDressing, Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Haarlem met @TheNatCrys

  1. natcrys zegt:

    Was weer een gezellige dag! Nog inderdaad een dagje gastcollege doen! 🙂

  2. Gea Cross zegt:

    Dit keer geen zomerpauze voor Bianca? Je bent er maar druk mee, leuk om te lezen!

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.