Workshop @HU_Utrecht

Komende 17 april mag ik een workshop geven over transgenders op de Hogeschool Utrecht. Dit keer weer in Amersfoort, maar dit keer voor eerste jaars studenten pedagogiek. Dit vraagt weer een iets andere insteek, dus daar heb ik van de week een voorbespreking over gehad.

Om het nuttige met het aangename te verenigen had ik deze afspraak gepland op mijn reguliere BiancaBalansDag. Dus deze dag naar de HU Amersfoort. Het is interessant te zien dat de gebouwen waar de studenten nu hun opleiding volgen heel anders zijn gebouwd, ingericht en een heel andere sfeer kennen dan de tijd dat ik studeerde. Het is dan ook leuk om je een beetje in hun studie te verdiepen zodat je het programma hierop af te stemmen.

Natuurlijk nemen we ook tijd om de documentaire TransAnders te bekijken. Ik ben dan ook weer benieuwd welke reacties deze dit keer te weeg brengt. Het blijft knap hoe Kim Bras de verschillende invalshoeken van ook diverse ‘belevingsvormen’ van transgenders heeft weten te weer te geven.
Binnenkort dus meer over deze workshop: na 17 april a.s.

Hierna ben ik naar Amsterdam gegaan waar ik een afspraak had met een studente Fashion & Branding op het AMFI (Amsterdam Fashion Institute). Ze had al een behoorlijke vragenlijst opgesteld. Maar ik merkte dat ze in een bepaalde richting dacht, waardoor ze vast zou komen te zitten. Daarom had ik aangeboden af te spreken. In een lunch cafeetje op de Amstelcampus vond ik de studentes. In het begin nog een beetje onwennig voor ze, maar dat ging gelukkig snel over. Tijdens het gesprek bleek dat ze zich best goed had ingelezen, maar doordat ze onze wereld niet kende, ze niet verder kon. Gelukkig zijn we daar al pratend uit gekomen. Dat gaf ze aan en ben ik blij dat ik weer een studente heb kunnen helpen. Voor mij was het in ieder geval weer een nuttige BBD.

Daarna natuurlijk door naar de transgenderavond van TransgendersAmsterdam. waar ik weer een gezellige avond heb gehad en leuke gesprekken met een stel dat in de buurt woont en daar zo nu en dan een afzakkertje komen halen. Wordt vervolgd…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Workshop @HU_Utrecht

  1. Dominique zegt:

    Lieve Bianca, Wat ’n inspirerende mail, zoals altijd trouwens. Blijf ons op de hoogte houden, alsjeblieft. – Warme xxx-jes,

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.