Gastcollege @HU_Utrecht

Van de week hadden Natas en ik een interessante middag in Amersfoort op de Hogeschool Utrecht. Net als in 2016 mochten we een gastcollege geven over transgenders, maar dit keer op de locatie van de studie. Omdat het studiedoel vooral was gericht op de verschillende rollen die iemand heeft in het leven, leek het mij leuk ook Natas erbij te hebben omdat haar situatie anders is dan die van mij. Gelukkig kon zij zich ook vrijmaken van haar werk en hadden we nog even tijd om e.e.a. door te spreken met de docente Hannie Lanhohy. We wilden er een interactieve sessie van maken, nou dat hebben we geweten! haha.
Na de introductie door de docente, kon ik van start.

Nadat het ijs was gebroken door wat vragen te stellen over het woord transgender, kwamen de vragen. Eerst wat schuchter en dat maakte meer vragen los. Interessant te zien hoe de studenten zich interesseerden in de achtergronden van ons part time leven als CrossDresser/transgender.
Hiernaast een foto van me voor de ‘klas’.
Natuurlijk hadden we ook tijd opgenomen om de documentaire TransAnders te bekijken. Het is toch altijd weer bijzonder te zien dat veel studenten zijn geraakt door wat ze hebben gezien. Het blijft knap hoe Kim Bras dit heeft opgenomen in de documentaire. Wanneer je deze nog niet gezien hebt, dan raad ik je aan deze online te bekijken!
Dit riep weer andere vragen op, zodat de tijd voor de les er snel op zat.
Zo hadden we een interessante les verzorgd, afgaande op de goede vragen die werden gesteld. Als het goed is, krijgt het weer een vervolg over een paar maanden voor een andere groep studenten.

Dit bericht werd geplaatst in CrossDressing, Studie. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.