Met @TheNatCrys bij Hermitage

Vorige week was het eindelijk zo ver: Natas en ik kregen de agenda’s op elkaar zodat we weer konden afspreken. Eerst natuurlijk lunchen, want we moesten het de hele middag wel volhouden;). Gelukkig wist ik nog een plekje dat bijzonder is: Blue in de kalvertoren. Daar heb je een leuk uitzicht over de oude Amsterdamse stad. Hier even snel een paar fotootjes geschoten: ik kon mijn rode jurkje dat ik laatst bij Promiss heb gekocht. Daar werd ik trouwens weer heel leuk geholpen door de verkoopsters.

Na de lunch snel door naar De ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’. Deze tentoonstelling stond al een tijdje op onze ‘to-do-list’. Het scheelde dat ik een BankGiroLoterijPasje heb, zodat ik met introducee er ook zonder bijbetalen in mocht: ook geen rij, dus konden we bijna doorlopen! Natuurlijk wel even een fotootje voor onze blog gemaakt (Natas, dank je voor het maken van de leuke foto’s:). We wilden naar deze tentoonstelling omdat voor het eerst in haar bestaan de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland heeft gehaald. Een van de vleugels van het gebouw staat in het teken van de belangrijkste verzameling Hollandse schilderkunst buiten Nederland: die van de Hermitage (uit St. Petersburg dus). Maar liefst drieënzestig werken van vijftig schilders zijn naar Amsterdam gebracht. Een bijzondere tentoonstelling, die de schilderijen voor het eerst in tweehonderdvijftig jaar weer even ‘thuis’ brengt.
Het was dan ook enorm druk in het museum. Je zag er mensen zonder audiotour en dat is echt zonde omdat er veel achtergrond informatie over vele schilderijen en andere stukken werd gegeven. Die audiotour is echt een aanrader! Wanneer je om je heen kijkt is er niemand die op deze twee dames let en dat doet ons genoegen 🙂
Nadat we al het moois hebben bekeken en beluisterd, is het tijd om ook de inwendige mens te versterken: even tijd voor een capootje en natuurlijk moeten er wat plaatjes worden geschoten in het mooie museum restaurant. Niet aan een klein tafeltje, maar de dames streken natuurlijk neer op de lounge bank:)

Helaas vliegt de tijd en is het sluitingstijd van het museum. Natas had haar shoplaarzen aan, dus we konden nu zonder problemen nog een aantal schoenenzaken langs in de Leidsestraat, zoals Paul Warmer en Shoebaloo. Niet helemaal mijn prijskaartje, maar het is natuurlijk prachtig om te bekijken. Hierna nog tijd om gezellig na te kletsen tijdens het eten dat we weer bij de Bijenkorf deden.

Het was weer een heerlijke ontspannen dag, waarbij we alweer ideeën hebben opgedaan voor een volgend uitstapje met z’n tweetjes.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Met @TheNatCrys bij Hermitage

 1. Gea Cross zegt:

  Vanmiddag heb ik deze tentoonstelling bezocht, vind het ook leuk om de tv-serie met Cathelijne Broers op dinsdagavond te volgen. Bijzonder om deze schilderijen in St Petersburg én Amsterdam te zien hangen!

 2. Dominique zegt:

  Lieve Bianca, Wat bedoel je met “shaplaarzen”? ik heb ’t tevergeefs gezocht op internet … Verder hartstikke bedankt voor deze -wederom- boeiende blog ! -Dominique

 3. Gea Cross zegt:

  Ik had al een berichtje van Nat op Facebook hierover gezien. Amsterdamse musea (maar ook die in Den Haag en Rotterdam) blijven aantrekkelijk om te bezoeken, omdat ze voortdurend met tijdelijke tentoonstellingen nieuwe beelden en informatie kunnen geven.

 4. natcrys zegt:

  Altijd weer gezellig! 🙂

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.