wat eten @deBijenkorf

Een paar weken geleden poste ik al een berichtje over het bezoeken van ‘Het Rijks’. Na afloop zijn Natas en ik even snel wat eten voordat we weer naar huis moesten. Omdat we NATUURLIJK langs de schoenenafdeling bij de Bijenkorf móesten, zijn we maar naar de 5e verdieping gegaan, naar het restaurant: snel, niet duur en prima eten, zeker voor die prijs!

Omdat je moet wachten op je bestelling bij de keuken waar het wordt klaargemaakt is er natuurlijk altijd wel even tijd om een fotootje te maken 🙂 Zo maakte ik die voor Natas en zij weer van mij (thnx Natas!)

Tijdens het wachten schoot mij dan weer te binnen dat het een historisch bijzondere plek is waar we staan. Het gebouw van De Bijenkorf is gebouwd tussen 1912 en 1915. Het ligt iets ten zuiden van de plaats waar tot 1903 de Beurs van Zocher stond. Het gebouw is een rijksmonument en valt niet uit de smaak bij het tegenoverliggende Paleis op de Dam. De Bijenkorf bestaat uit drie afzonderlijke gebouwen, het oorspronkelijk hoofdgebouw, de uitbreiding van 1937 tussen de Beursstraat en de Warmoesstraat en de nieuwbouw tussen deze twee delen uit begin jaren tachtig.

Het is jammer dat je vanuit het restaurant niet naar buiten kunt kijken, want je zou er een prachtig uitzicht over Amsterdam hebben. Dat heb je wel op het terras, maar daar was het natuurlijk te koud voor. Natuurlijk tijd om onze snack te eten. het blijft toch voor mij een fijn gevoel dat niemand aandacht besteed aan de twee kwebbelende dames die lekker zitten te eten en drinken. Zo schiet de tijd weer voorbij en is het tijd om naar de tram te gaan en naar de P&R op Zeeburg.

We gaan snel binnenkort wéér op stap natuurlijk!!

Dit bericht werd geplaatst in CrossDressing. Bookmark de permalink .

2 reacties op wat eten @deBijenkorf

  1. Ary Heslinga zegt:

    Hallo, Zou je mijn mailadres willen wijzigen: het is nu aeheslinga@gmail.com Alvast bedankt. Arie Heslinga

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.