Alechinsky @Cobramuseum

biancaholland-330Dit keer naar het CoBrA museum in Amstelveen, waar de tentoonstelling ‘Pierre Alechinsky – post Cobra’ draaide in de laatste week. Hoog tijd dus om er te kijken naar de circa 90 werken uit vijf decennia van deze laatst levende en werkende Cobra kunstenaar.
Pierre Alechinsky (geb. Brussel, 1927) werkt in zijn atelier in Bougival nabij Parijs en in de Provence, niet ver van Arles aan zijn kunstwerken. Het laat zich wat lastig omschrijven, maar er is onder meer invloed van de oosterse kalligrafie: dat kan je hier duidelijk zien doordat de randen er als het ware omheen getekend zijn. Wel bijzonder om zo te bekijken. Het was niet heel druk, dus kon niet even vragen of er iemand was die een fotootje wilde nemen, dus dan is het makkelijk dat ik ze op de zelfontspanner kan zetten (er waren natuurlijk wel mensen aandachtig aan het kijken en die wil ik dan niet storen).

biancaholland-329De vroegste schilderijen dateren van 1958 en de meest recente van 2015. Sommige schilderijen en tekeningen zijn nog niet eerder publiekelijk getoond. Met het tonen van dit overzicht gaat een lang gekoesterde wens van het Cobra Museum in vervulling.

Leuk om eens te zien, maar moet eerlijk zeggen dat ik er geen werk tussen heb gezien waarvan ik zou zeggen: ‘Nou doe mij die maar voor de huiskamer’ 😉

Desal niet te min een geslaagd bezoek en kijk uit naar de volgende tentoonstelling van Enrico Baj: Play as Protest die vanaf 4 februari t/m zondag 14 mei 2017 is te zien. Ga ik zeker bezoeken!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Alechinsky @Cobramuseum

  1. Gea Cross zegt:

    Altijd interessant zo’n museumbezoek! Ik doe het vaak in Den Haag en Rotterdam.

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.