Jezelf kunnen zijn

biancaholland-323Afgelopen donderdag was ik op uitnodiging van Inspecteur van politie Andrea Prins, buurtregisseur van het Dijkgraafplein in Amsterdam op de ‘7e inspiratiebijeenkomst Jezelf kunnen zijn in Amsterdam Nieuw-West’. Nu woon ik niet in Nieuw-West, maar heb er wel mijn roots liggen én ik ben crossdresser, dus transgender. Laat dát nu net het thema van de avond zijn… 🙂

Tijdens de bijeenkomst zijn we met elkaar in dialoog gegaan over vrijheid en wat die dan betekent in Nieuw-West. De gemeente heeft zich ingezet om de positie van LHBT’s zichbaarder te maken, zo ook op deze avond. Er waren in totaal 4 transgenders aanwezig….

De persoonlijke verhalen van LHBT-ers, Jahniella, Jouli en Miriam over hun achtergrond en cultuur waar ze vandaan komen en hun huidige situatie. Aangrijpende zaken om te horen waar ze allemaal mee te maken kregen als LHBT-er en hoe ze zich nu voelen. Aan de ene kant vrij, maar aan de andere kant toch de beperkingen van anderen opgelegd in de ‘vrije’ Amsterdamse samenleving. In vergelijk met andere culturen zijn we hier vrij, maar toch weer met de beperkingen.

Wat ik zelf leerde is dat vele vluchtelingen die hier pas binnen komen op zoek zijn naar de netwerken en wat wel en niet kan in onze (Amsterdamse) samenleving. Ik zal dan ook voor de transgenders die zoekende zijn informatie voor vluchtelingen op de website van TransgendersAmsterdam.nl gaan opnemen zodat ze die ook kunnen vinden en ook onze groep kunnen bezoeken.

Wat ik nog een toevoeging zou vinden voor de avond is wanneer er ook bezoek(st)ers zouden komen die er problemen met LHBTers hebben. Dán kan je pas echt een dialoog aangaan. Dát zou mij in ieder geval heel interessant lijken! 

Ter onderbreking hadden ook nog een optreden van Merel Moistra. Haar mooie teksten zijn een genot om te beluisteren en ze is een prachtige transvrouw. Ze is nog op zoek naar volgers op FB: dus wanneer je nog geen volger bent: doe dat dan hier voor haar!!! De avond was heel goed verzorgd en werd leuk geleid.

Natuurlijk nog even op de foto met Andrea Prins: voor ons alweer een beetje traditie om dat te doen. Dank je wel Andrea voor de uitnodiging. Een volgende keer ga ik graag wéér met je mee! Het mooie is dat ik ook haar collega’s op het bureau ook eens kennis kon laten maken met een transgender 🙂 Dat maakt het begrip iets eenvoudiger wanneer men er in het werk eens mee te maken krijgt.

Dit bericht werd geplaatst in CrossDressing, Publicaties, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.