@hu_utrecht #transmission020

biancaholland-314Gister was het alweer de tweede keer dat 1e jaars studenten Social Work van de Hogeschool Utrecht kennis konden maken met het onderwerp Transgender in het AmsterdamMuseum.

Zoals jullie al meerdere keren op mijn blog hebben kunnen lezen, was daar de tentoonstelling TransMission over het onderwerp transgender.

Aanleiding om contact te zoeken met HBO opleidingen was voor mij tweeledig: de unieke gelegenheid een grote groep kennis te laten maken met dit onderwerp en het museum helpen aan nóg meer bezoekers met interesse in dit onderwerp en deze tentoonstelling. Daarom heb ik via studenten van vorig jaar die uitgebreid zich hadden verdiept in onze groep contact gehad met hun docenten. En ze enthousiast kunnen maken aandacht aan het onderwerp ‘transgender’ te geven. Dat resulteerde erin dat de totale groep van een kleine 200 studenten hieraan gingen deelnemen.

We hebben samen met de docenten van de HU en het AmsterdamMuseum een mooi programma kunnen samenstellen, waarbij wat mij betreft toch telkens de persoonlijke gesprekken met transgenders opgevolgd door de aangrijpende documentaire TransAnders van Kim Bras-Bakker het hoogtepunt waren.

Op deze manier ontvingen we als groepje van 6 transgenders 2 keer een groep van ca. 80 studenten en docenten van de HU en gingen het gesprek met elkaar aan. Zo werd het voor iedereen een interessante middag om de kennis over het onderwerp transgender breder bekend te maken en verder uit te diepen.

Ik ben dan ook benieuwd naar de verslagen van de studenten en zal ze met interesse gaan lezen. De beste verslagen zullen in later stadium op de site van het AmsterdamMuseum worden gepubliceerd.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op @hu_utrecht #transmission020

 1. Pingback: Interview @HU_Utrecht | CrossDresser/Travestie – Bianca Holland

 2. Pingback: @TheNatCrys dinner | CrossDresser/Travestie – Bianca Holland

 3. Gea Cross zegt:

  Leuke rok heb je aan, Bianca! Kokerrok van Mart Visser?

 4. natcrys zegt:

  Het was echt superleuk en gezellig! 🙂

  Erg bedankt voor het organiseren!

 5. Francesca zegt:

  Hallo Bianca!
  Je timmert lekker aan de weg!
  Nog reuze bedankt dat ik er bij mocht zijn!
  Ik hoop dat mijn verhaal een kleine bijdrage is aan jouw missie.
  Ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe de studenten de gesprekken in de verslagen gaan verwerken!
  Nu ik dit schrijf realiseer ik mij dat het eigenlijk ONZE missie is! Ik heb me er lang tegen verzet om in dit hokje gestopt te worden. Ik was al een tijdje op zoek naar meer substantie op mn blog. Door deze component ook op mijn blog te belichten, krijgt het toch meer inhoud. Ik moet eens serieus nadenken hoe ik mijn verhaal beter kan vertellen. Bedankt voor dit inzicht!

  Keep up the good work!

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.