Project Transgender Ouderen

Van de week kreeg ik een verzoekje van Kim Bras om een oproep te plaatsen.
Normaal doe ik dat nooit, maar voor Kim maak ik graag een uitzondering! Waarom?
transandersKim heeft de documentaire ‘Transanders‘ gemaakt. Dit vind ik de mooiste documentaire die ooit over dit onderwerp is gemaakt: objectief, eerlijk en ze wist het gevoel dat dit met zich meebrengt goed in beeld te brengen: heel knap gedaan!
Hoe ze dat deed? Ze deed 1,5 jaar research en bezocht verschillende T&T-avonden, won daarmee het vertrouwen van een aantal transgenders. Dit leidde ertoe dat zij hun persoonlijk verhaal voor haar camera wilden vertellen.
TransAnders is een document waarin Kim probeert vooroordelen weg te nemen door een eerlijk beeld te geven van (part-time) vrouwen en hoe zij hun trans-zijn ervaren.

Nu is Kim Bras bezig met de voorbereiding van een nieuw project: Transgender Ouderen en zoekt daar mensen voor. Dit is wat ze erover schrijft:
Project Transgender Ouderen is een project van Roze 50+ Nederland en Empowerment Foundation, dat zich richt op de emancipatie van oudere Transgenders in Nederland.
Ons doel is het vergroten van kennis en begrip en het creëren van een genuanceerde beeldvorming (tegen)over transgender ouderen bij zowel partners, kinderen, vrienden, generatiegenoten en zorg/hulpverleners.
Dit alles willen we bereiken door het optekenen van een 20-tal levensverhalen van transgender ouderen in boekvorm door Eveline van de Putte (trainer, auteur en fotograaf).
Om deze verhalen in beeld en geluid te versterken zal er een drieluik van korte films gemaakt worden door Kim Bras (regisseur en documentairemaker).

  • Eveline zoekt voor haar boek nog 50+ transgenders met een niet Nederlandse achtergrond, een moeder van een 50+ transman of transvrouw én een zoon of dochter van een een 50+ transman of transvrouw.
  • Voor het drieluik zoekt Kim 70+ transmannen en transvrouwen die samen leven met hun partner, (klein-)kinderen, een
    sociaal leven en een uitgesproken mening hebben. Hoe gaan zij als stel om met het trans-zijn én het ouder worden. Het kunnen stellen zijn die overwegen of hebben besloten om de transitie in te gaan of door andere omstandigheden met zorg in aanraking komen.

Ken jij of ben jij zo iemand, dan komen we graag vrijblijvend met jou in contact. Mail voor interesse in deelname voor het boek naar Eveline van de Putte; eveline@empowermentfoundation.nl of voor de film naar Kim Bras kim@kimproducties.nl

Dit bericht werd geplaatst in Publicaties, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.