gesprekken @AmsterdamMuseum

biancaholland-296Gister was het dan zo ver en was ik weer een dagje als Bianca op stap, maar dan om stadsgesprekken te voeren in het AmsterdamMuseum tijdens de tentoonstelling TransMission, waar ik al eerder over heb gepost.
Samen met Jeanine hebben we bezoekers en bezoeksters te woord gestaan over het onderwerp Transgenders en wat dat zoal inhoudt, maar ook wat dat voor ons betekent. Leuk was het dat ook een aantal t-dames (maar dan in de vorm van hun alter ego) naar de tentoonstelling waren gekomen en we kennis konden maken met hen onder de koffie en de thee die door het AmsterdamMuseum werd geschonken. Ook 2 vriendinnen van mij waren gekomen om ook even de film van Kim Bakker TransAnders te komen kijken. ook waren er diverse museumbezoekers geïnteresseerd afgekomen op de aangekondigde mogelijkheden eens met Amsterdamse Transgenders te praten. Kortom: het werd heel gezellig en best druk voor het museum. De tijd vliegt wanneer je het naar het zin hebt.

Een behoorlijke groep keken ook de film TransAnders die vandaag werd getoond in het auditorium. In een eerlijke en oprechte documentaire vertellen crossdressers en transseksuelen van middelbare leeftijd uit Amsterdam en omgeving openhartig over leven met een geheim. Over twijfel en zelfacceptatie, over het maken van offers en de bevrijding na hun coming-out, over hun sociaal maatschappelijke rol en innerlijke beleving van hun genderidentiteit.

Ook na afloop van de documentaire hebben we gezellig met een aantal na kunnen praten en vragen kunnen beantwoorden en wat ook leuk is: terugkoppeling gekregen van wat de bezoekers hebben opgestoken van de middag. Niet alleen van de bezoek(st)ers, maar ook van mensen van het museum zelf die de film ook verhelderend vonden en beter begrepen waarom dit onderwerp in het AmsterdamMuseum een podium kreeg.
Ik denk dat ik ook namens Jeanine mag zeggen dat we het een interessante middag vonden en leuk om te doen!

Dit bericht werd geplaatst in CrossDressing, Publicaties, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op gesprekken @AmsterdamMuseum

  1. Lidi zegt:

    Hoi Bianca,
    Op jou advies naar het museum geweest en ook heel even met je gesproken. alhoewel ik een ietsje nerveus was heb ik enorm genoten van de gesprekjes, de prachtige film en de mooie foto’s die daar hangen. Ik wil je bedanken voor de uitnodiging en wie weet ontmoet je mij eens in de Parel.
    Hartelijke groetjes, Lidi

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.