#transmission020

biancaholland-287Omdat het vriendinnenechtpaar Wilma en Wiepie over kwamen uit het oosten van het land, had ik mijn BiancaBalansDag verplaatst naar de vrijdag. We hadden afgesproken bij Walem aan de Keizersgracht en na een gezellig weerzien en een goede lunch, op naar MuseumAmsterdam. Ik kon weer mijn kennis over de historie van Amsterdam met hen delen om zo de belangrijkste zaken in het museum zouden herkennen aan het tijdsbeeld van die tijd. Natuurlijk hebben we ook de deeltentoonstelling #transmission020 met elkaar bekeken. Het is het prachtig dat zo’n vooraanstaand museum aandacht aan het onderwerp transgenders besteedt en dat ook samenwerking is gevonden met transgenderorganisaties. Er zijn dan ook transgenders elke vrijdagmiddag aanwezig om het gesprek aan te kunnen gaan met geïnteresseerde bezoekers. Meer hierover vind je op de speciale pagina’s van het AmsterdamMuseum.

Zelf zal ik op 5 februari 2016 aanwezig zijn en deelnemen aan zo’n middag. Mooi vind ik dat het museum ook open staat voor aanvullingen op het gepresenteerde en hoop daar ook een bijdrage aan te mogen leveren. Doordat er niet heel veel materiaal beschikbaar is, is de tentoonstelling nu m.i. te eenzijdig ingestoken, hoofdzakelijk op één persoon waarvan wel prachtige foto’s te zien zijn. Maar door haar extravagante voorkomen, m.i. niet representatief voor de grootste groep van transgenders. Er zal meer diversiteit getoond moeten worden om de bezoeker een goede indruk te geven van de grote verschillen binnen de groep transgenders. Fantastisch vind ik dat de film ‘Transanders’ van Kim Bakker maandelijks wordt getoond in het museum: ik zou zeggen: kom daar naar toe op 4-dec-15, 5-feb-16 of 4-mrt-16 in het auditorium in het MuseumAmsterdam!!!!

biancaholland-288Het wordt alweer snel donker in de dagen voor richting de kerst, dus nog even een leuk plaatje op de Dam met op de achtergrond De Bijenkorf. Deze hadden net een paar dagen ervoor met het evenement ‘turn on the lights’ het startschot gegeven voor de start van het feestseizoen zoals ze dat zelf noemen. Hier een leuke impressie.
Daarna door naar het Centraal Station en terug naar de P&R met de tram en zo kwam alweer een einde aan deze leuke, gezellige BiancaBalansDag.

Dit bericht werd geplaatst in CrossDressing, Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op #transmission020

 1. Gea Cross zegt:

  Hallo Bianca, ik ben van plan om op 5 februari naar het Amsterdam Museum te komen voor de transmissiontentoonstelling en de film van Kim Bakker. Begrijp dat jij er dan ook zult zijn. Lijkt me leuk om dan kennis te maken! Liefs, Gea

  • Hoi Gea, ja 5 februari is een perfecte dag daarvoor omdat ook de film TransAnders van Kim Bakker draait. Het lijkt me ook superleuk je zo eens te ontmoeten! Tot 5 februari!! Groetjes, Bianca:)

   • Gea Cross zegt:

    Hallo Bianca, ik moet helaas afzien van een bezoek op 5 februari i.v.m. onverwachte werkzaamheden elders. Maar ik zag dat ik op 6 maart nog een herkansing heb, film én tentoonstelling. Hopelijk lukt het dan wel! liefs, Gea

   • Hoi Gea, jammer dat het niet gaat lukken. Het leek me leuk je eens te ontmoeten daar. Op Vrijdag 4 Maart (dus niet de 6e!) is er inderdaad een herkansing voor de film, maar dan staan er anderen voor toelichting tijdens de tentoonstelling. Groeetjes, Bianca:)

   • Gea Cross zegt:

    Ja, vind ik ook jammer. Het is inderdaad vrijdag 4 maart, dank voor correctie!

 2. Wilma en Wiepie zegt:

  Hoi Bianca, bedankt voor de gezellige middag vrijdag. We hebben veel opgestoken over Adam. Maar nog veel meer dank dat je ons 3 jaar geleden zo goed geholpen hebt bij mijn/onze zelfacceptatie en ons weer bij elkaar gebracht hebt.
  Groetjes Wilma

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.