@A’damMuseum Transmission

biancaholland-285Deze keer een dagje Amsterdam op mijn Bianca Balans Dag. Om te hoge parkeerkosten te vermijden op P&R geparkeerd en met de tram naar het centrum. De tram reed net weg, dus even een minuut of 5 wachten op de volgende. Tijd voor een fotootje.

Daarna verder met de trams naar het Amsterdam Museum en de tentoonstelling ‘Transmission’. Dit is de door de transgender Miep (1949) gekozen titel voor de fototentoonstelling waarvan zij het onderwerp is. De prachtige portretten van Miep, gemaakt door fotografen Koos Breukel en Milette Raats, vormden voor het Amsterdam Museum aanleiding om een podium te bieden aan meer verhalen van en over transgenders. biancaholland-286Voor Miep is Transmission een aanduiding voor een ongedefinieerd schemergebied, van dat wat niet vast omlijnd is, een overgang. Een dergelijk schemergebied is herkenbaar voor veel mensen uit de transgender gemeenschap. In de tentoonstelling komen daarom naast Miep nog vele anderen aan het woord. Aan de hand van voorwerpen die zij zelf hebben ingebracht, zoals een bontjas, een pridevlag en een petticoat, vertellen zij hun persoonlijke verhalen over gender, erkenning, verlangen en trots.

Ook de bezoeksters van TransgenderAmsterdam, Colline en Jeanine, hebben hieraan hun bijdrage geleverd, maar ook is er een trailer te zien van de door Kim Bakker gemaakte documentaire ‘Transanders’ (hier een teaser). De totale documentaire is te zien in het AmsterdamMuseum op verschillende vrijdagmiddagen tot en met maart 2016 (zie daarvoor ook deze link).

Hierna lekker gegeten in De Zagerij, gevolgd door onze transgenderavond in café De Parel. Ook daar heb ik weer leuke gesprekken gehad, o.a. met een heel vrouwelijke Mexicaanse post-op transseksueel: ze vond het hier een verademing om gewoon over straat te kunnen, zonder lastig gevallen te worden. Maar waren we ook behulpzaam bij een CrossDresser en haar vrouw om over het naar buiten gaan te kunnen praten. Het kan een enorme hulp zijn met andere partners te praten en je eigen gedachten te spiegelen aan die van hen die hier een oplossing voor gevonden hebben. Zo ook deze avond: we zagen 2 tevreden gezichten weer huiswaarts gaan. Daar doen we dit voor!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op @A’damMuseum Transmission

  1. Arianne zegt:

    Nou bianca vergeet die vrijheid maar want ik ben gisteren mijn huisje in tentje wezen betalen maar ze stonden bizon vijandig tegenover me hoor ik mag het huisje huren maar ik mag niet in vrouwenkleding rondlopen daar en ik mag ook niet in het restaurant eten als er mensen zitten is dat wat? Ik mag alleen maar komen betalen de sleutel halen en terugbrengen en een fiets huren mag ook niet wat denken jij daarvan ? Groetjes arie of arianne uit Alblasserdam

  2. natcrys zegt:

    Klinkt weer als een prima dagje! 🙂

  3. Gea Cross zegt:

    Weer een leuke blog, Bianca. Helemaal met je eens, we moeten meer naar buiten gaan!

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.