@schpvrtmsm Gouden Eeuw

biancaholland-272 Deze keer mijn BiancaBalansDag doorgebracht in het Scheepvaartmuseum.

Het gebouw dateert uit 1656 en werd gebouwd als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. In het pakhuis werden kanonnen, zeilen, vlaggen en scheepsuitrusting voor de oorlogsvloot opgeslagen. In de tongewelven onder de binnenplaats werd regenwater opgevangen voor de drinkwatervoorziening van de schepen. Het Zeemagazijn was gebouwd op 2.300 palen, maar desondanks ging het gebouw verzakken. O.a. steunberen moesten verdere verzakking of zelfs instorting voorkomen. In 1791 brandde het gebouw af, op de stenen muren na. De zwartgeblakerde bakstenen gevels verdwenen onder een pleisterlaag die blokken zandsteen moesten voorstellen. In 1795 viel Napoleon Bonaparte het land binnen en werd de Bataafse Republiek gesticht. De vijf Admiraliteiten werden opgeheven en vervangen door een nationale marine. Het Zeemagazijn werd een pakhuis voor de marine. Dit bleef zo tot begin jaren zeventig van de 20e eeuw. Sinds 1973 is er het Scheepvaartmuseum gevestigd aan het Oosterdok bij het IJ in Amsterdam.

biancaholland-273Ik had afgesproken met Nina Willems om in het restaurant over mijn beleving van ‘gender’ te praten. Nina had hier interesse in omdat dit als thema is gekozen voor fashionclash 2015.  Natuurlijk ben ik zoals altijd geïnteresseerd in dit onderwerp, juist omdat ik ervaaar hoe anders je als vrouw wordt behandeld dan als man. Bovendien is het een interessant onderwerp om ook vanuit haar studie neuropsychologie hierover van gedachten te wisselen en inzichten te delen.

Bijzonder is voor mij, maar ook voor haar, of vanaf de kennismaking er iets verandert in de beleving van Nina over mijn gender. Natuurlijk verwachtte ze dat ik een man ben, maar ik merkte al snel dat haar non-verbale communicatie naar mij veranderde. Ze gaf aan dat ze wist dat ik een man was, maar dat ze me als vrouw ging ervaren, omdat blijkbaar alles klopte. Ondanks dat mijn stem niet echt vrouwelijk is, is die blijkbaar niet echt verstorend. Voor mij ook een leuk onderwerp om over te kletsen om daarover een eerlijke mening te krijgen. Ook elke keer bijzonder om te ervaren dat zelfs wanneer er direct mensen naast ons zitten, ze niet letten op ons. Blijkbaar is ook voor hen niet iets bijzonders op te merken, ook niet door de tieners.

biancaholland-274We hebben een interessante en vooral ook gezellige middag doorgebracht in het museum, waarbij ik mijn kennis over de historie van Amsterdam voor haar kon koppelen aan de informatie  in het Scheepvaartmuseum. Voor mij ook leuk om te doen en te zien dat andere bezoekers niet vreemd opkeken terwijl ik dingen aan Nina aan het uitleggen was. We zijn gezellig terug gelopen naar de Bijenkorf om daar wat te eten: onderweg nog een paar fotootjes gemaakt.

biancaholland-275Hierna werd het tijd om naar Transgenders Hoorn te gaan. Nog even een fotootje voor het Centraal Station om daarna met de tram naar de P&R te gaan. Hierna met de auto naar Hoorn waar we bij Wouts Beerhouse een heel gezellige avond hadden. Binnenkort meer nieuws op de website van TransgendersHoorn.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.