@CoBrA Collection

biancaholland-267 Deze BiancaBalansDag was wat korter omdat er eerst nog even gestemd moest worden. Daarom minder tijd en besloten het CoBrA museum weer met een bezoek te vereren omdat ze weer nieuwe tentoonstellingen hebben.

‘De CoBrA collection’ bevat naast vele topwerken uit de collectie, diverse documentaire film’s, die een reuze interessante inkijk geven in de achtergronden en de ontwikkelingen van de Cobra kunstenaars tijdens en na de CoBrA beweging.

‘Collection d’art’ is een tentoonstelling die het verhaal vertelt van de roemruchte Amsterdamse galerie Collection d’art die van 1969 tot 2004 een thuis was voor een brede groep kunstminnaars. Oprichtster Cora de Vries maakte met Collection d’art bekenden en onbekenden, vrienden en voorbijgangers, studenten en critici deelgenoot van de ontwikkeling van de kunst, van het realisme tot het naoorlogse expressionisme. Er vormde zich rond Collection d’art al gauw een loyale groep van vaste bezoekers en kopers waaronder diverse museumdirecteuren. De galerie was een plek waar mede-kunstminnaars samenkwamen in een gedeelde liefde en belangstelling voor eigentijdse kunst.

biancaholland-268Het Cobra Museum stelde een tentoonstelling samen uit de persoonlijke collectie van Cora en Hans de Vries met werk van Constant, de Kooning, JCJ van der Heijden, Baselitz, Schoonhoven, Armando, Appel, Bogart e.v.a.

Hier een fotootje genomen door een aardige bezoeker die aanbood een foto van me te nemen. Toch bijzonder dat je als vrouw dat vaker gebeurt dan wanneer je als man rondloopt.

Hierna werd het alweer tijd om af te reizen naar Westfriesland om me aan te sluiten bij Transgenders Hoorn. Een gezellige avond in Wout’s BeerHouse. Al met al weer een geslaagde BBD!!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op @CoBrA Collection

  1. Anne zegt:

    Ha Bianca,

    Ben zo jaloers op jou, dat jij dit durft zeg. ik heb het wel eens geprobeerd maar keer op keer durf ik niet naar buiten…….Hoe nu verder????
    Grtjs.
    Hans

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.