45 jaar T&T Adam

Gister had ik weer mijn reguliere BiancaBalansDag (BBD). Eerst nog even kijken of er in de laatste restjes van de uitverkoop nog iets voor me bij was, o.a. V&D. Hier een aantal fotootjes en zie je meteen waarom een jurkje mij niet zo goed staat. Alhoewel.. de meest rechtse valt wel mee toch?
Ook even de nieuwe collectie geprobeerd. Hier een mooie cremekleurig leren rok. Dan moet je er natuurlijk wel een lichte panty bij denken en lage laarsjes 😉

biancaholland-256biancaholland-255biancaholland-257

Ik moest wel op tijd zijn voor de viering dat het precies 45 jaar geleden was dat TransgendersAmsterdam haar eerste T&T avond hield en daarvoor wilde ik nog wel even een paar dingen checken om later op de avond alles een beetje volgens plan te laten lopen 🙂

Na het eten in De Zagerij, werd het tijd om naar café De Parel te gaan waar door de gastvrouw Irma alles was klaargezet voor de informele receptie die we daar hielden. Het was gezellig omdat er ook veel gasten waren en dat is natuurlijk interessant.
Ik mocht de speech houden voor deze gelegenheid en dat was leuk om te doen. Het was natuurlijk prachtig dat onze voorzitster van het eerste uur Thea Wickel er ook bij kon zijn. T&T Amsterdam is ontstaan binnen de NVSH en kwam bijeen op de Blauwburgwal. In de eerste jaren kwamen 4 travestie mensen bijeen. Dat groepje groeide in de loop der jaren natuurlijk. Toen ik zelf in 1996 de eerste keer daar kwam, was dat een groep van meer dan 70 mensen op zo’n avond. Dat Thea de nodige aanvullingen kon geven op de feiten die ik al boven water kon halen, gaf natuurlijk aan hoe de sfeer binnen onze gemeenschap is: open en vrij. Vera heeft in de afgelopen 45 jaar ook haar onuitwisbare stempel op T&T Amsterdam gezet door de openheid te zoeken nadat we vertrokken van de Blauwburgwal. Via een korte omweg in de catacomben van de Posthoornkerk in de Haarlemmerstraat zijn we bij Cafe de Gijs terecht gekomen. Gijs stelde zijn café open voor iedereen. Ook Gijs was deze avond erbij en konden we ook even bedanken voor het feit dat hij het mogelijk maakte om ons in het openbaar te presenteren en zo leerden ons niet te verstoppen, maar trots te zijn op wie we zijn en op die manier ook zelfvertrouwen konden opbouwen. Waar dit toe leidde kunnen jullie telkens hier op mijn blog lezen!

Kortom, we hebben het glas mogen heffen op 45 jaar TransgendersAmsterdam waarmee we hebben bereikt dat we in het openbaar ons zelf kunnen zijn!  En natuurlijk niet Café de Parel vergeten te vermelden waar we onze avonden houden in een gezellige sfeer. Een bijzondere dank aan Irma, die ons alweer vele jaren helpt de inwendige mens te versterken!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op 45 jaar T&T Adam

  1. Frederique zegt:

    Wat ontzettend leuk om te lezen! Van harte gefeliciteerd voor iedereen die naar T&T Amsterdam toegaat! Toen ik je naam las, dacht ik “haar site heb ik ook nog eens ontmoet toen ik in mijn proces begon”. Zo is het dubbel terugblikken met één bericht ;-). Met terugwerkende kracht nog erg bedankt voor je informative site!

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.