@CoBrA Asger Jorn

biancaholland-231Het is uitverkooptijd, dus dé tijd om mijn slag te slaan. Bij V&D in Alkmaar had ik daags ervoor een leuk truitje en de leren rok in mijn maat gespot. Natuurlijk wilde ik nog wel even passen, dus op mijn BiancaBalansDag daar in de ochtend langs gegaan en wat bleek: er was wéér een afprijsronde geweest, dus nóg goedkoper 🙂

Wat vind je ervan? niet helemaal mijn kleuren, maar met zwart goed te combineren, nu nog een paar leuke enkellaarsjes erbij en die vond ik ook, 50% afgeprijsd… duzzzzz.. een geslaagd reisje naar de Kaaskoppenstadje, dat helaas is getroffen door een grote brand tijdens de nieuwjaarsnacht: een triest gezicht. Wens de getroffen ondernemers veel succes met het weer in de lucht krijgen van hun onderneming.

biancaholland-251Na het doen van succesvolle aankopen, toch maar even langs Amstelveen gegaan en daar nog even naar het CoBrA museum. Dat is aan het veranderen naar een nieuwe tentoonstelling die over 2 weken start. Dus nog even de ‘100 Years Asger Jorn’ doorlopen. Dat leverde wel een leuk plaatje op dat ik jullie niet wil onthouden. Maar wie was Asger Jorn (1914-1973) ook al weer? Hij was een Deense kunstenaar en staat bekend als mede-oprichter van onder meer Cobra (1948-1951) en de Internationale Situationisten (1957-1972), werkte bovendien in uiteenlopende media. Daarnaast publiceerde hij gedurende zijn leven 25 boeken en honderden artikelen. Jorn liet een spoor na van kunstwerken geschriften, een denkwijze en attitude die tot op de dag van vandaag als inspiratie gelden voor hedendaagse kunstenaars en denkers.

In deze eclectische tentoonstelling zijn zijn werken niet-hiërarchisch opgesteld. Schilderijen, grafisch werk, muzikale experimenten en keramiek zijn te zien, naast documentatie en publicaties.

Daarna naar TransgendersAmsterdam om lekker te eten en gezellig te kleppen 🙂

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op @CoBrA Asger Jorn

  1. Dominique zegt:

    Lieve Bianca, Wat ’n leuk verslag van je aankoop van ’n zwarte, leren rok. Ik heb dezelfde ervaring en kijk er met heel veel genoegen op terug. Alleen heb ik er geen enkellaarsjes bij gekocht (heb ik al in vele soorten en kleuren), maar ’n paar leuke pumps van zwart suède : het staat zelfs deftig, alsof ik nooit iets anders heb gedragen. Ik hoor je graag weer. xxx-jes,Dominique

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.