Hermitage en Bijenkorf

biancaholland-187Na de noodzakelijke boodschappen gedaan te hebben vervolgde ik de dag in museum de Hermitage in Amsterdam. Hier werd de ‘Russische liefde voor Franse kunst’ tentoongesteld. Drie grote namen uit de Franse schilderkunst eind negentiende en begin twintigste eeuw: Gauguin, Bonnard en Denis. Zij zochten naar nieuw artistieke wegen. De ongrijpbare Paul Gauguin (1848-1903) was de inspiratiebron voor de introverte Pierre Bonnard (1867-1947) en de theoreticus Maurice Denis (1870-1943). De laatste twee verenigden zich kortstondig met een aantal andere kunstenaars (zoals Vallotton en Vuillard) onder de naam les Nabis en legden de nadruk op kleur, gevoel, symbool en verbeelding. Hun werk was al snel geliefd in Paris, maar ook in Moskou. Interessant om te zien.biancaholland-188
Daarna kon ik oversteken naar de presentatie ‘Russisch atelier aan de Amstel’. 10 hedendaagse kunstenaars. De expositie, die samenvalt met de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar, toont recent werk van tien kunstenaars die hun roots hebben in Rusland maar al enige tijd wonen en werken in Nederland. In hun kunst worden verschillende thema’s belicht, zoals het soms nomadische internationale bestaan van de hedendaagse kunstenaar, migratie, de schakeling tussen twee werelden, herinneringen aan de tijd in Rusland en vragen rond identiteit. Leuk is te zien dat er heuze Russische bewaking is, maar ach.. die hebben toch geen oog voor een CrossDresser van middelbare leeftijd, haha.

biancaholland-190Het wordt al weer snel donker in de dagen voor kerst. Nog even shoppen in Kalverstraat en dan kom je al snel op de Dam: de bestrating is duidelijk niet door en voor vrouwen ontworpen, haha… daar kan je nauwelijks op je hakken op lopen, dus maar via het blindegeleide pad de Dam over: wel even tijd voor een fotootje: een leuk aandenken:)biancaholland-191

Binnen in de Bijenkorf is er weer het Sinterklaas gevoel en hangen de klimmende en dalende Zwarte Pieten in de enorme vide. Zelfs als klein jongetje keek ik er al naar, dus nu ook een fotootje waard als Bianca: is het niet een leuk gezicht zo?

Zo’n BBD vliegt alweer voorbij en is het alweer tijd voor T&T Amsterdam dat weer in Restaurant De Zagerij, Westerstraat 182, Amsterdam. werd gehouden. Daarna naar de T&T avond welke gewoon in De Parel waar we hartelijk welkom waren bij Irma :).

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.