Tropenmuseum

bianca-na173Wat is het toch een prachtig gebouw: dat Tropenmuseum! Deze BBD is vermoedelijk de laatste van dit seizoen: het was prachtig weer maar ook best koud, zeker in de schaduw: prachtige gelegenheid om de ‘tropen’ te bezoeken: Het groen vind ik toch erg leuk staan, dus daar maar weer voor gekozen. Hier links een foto in het trappenhuis voor de hoofdzaal.

Het Tropenmuseum is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (Tropeninstituut). Het is een voortzetting van het Koloniaal Museum dat in 1864 te Haarlem werd opgericht. Het Tropeninstituut is een kennis- en expertisecentrum voor internationale en interculturele samenwerking. Het gebouw Koninklijk Instituut voor de Tropen is gebouwd op het terrein van de voormalige Oosterbegraafplaats naar het ontwerp van de architect J.J. van Nieukerken en is in 1926 voltooid. Zover weer genoeg over de achtergrond :).

bianca-na174bianca-na175Hier een leuk plaatje bij Shiva Nataraja Shiva wordt wel gezien als iemand die op allerlei manieren (door allerlei rollen aan te nemen) het welzijn bevordert dus zorgt voor geluk, welvaart of educatie. Leek me wel gepast om hier even bij stil te staan.
Met al dat geloop door het museum,  begin je je voeten wel te voelen, dus is een zitje niet verkeerd om andere beelden te aanschouwen en alles op je te laten inwerken. Op de achtergrond het interieur. Tijd vliegt wanneer het interessant is, dus liep het al tegen sluitingstijd.

bianca-na176Buiten nog even een foto genomen bij het schaakspel, met het prachtige gebouw op de achtergrond. Is het geen leuk plaatje? Hierna was het alweer tijd om wat in de stad te gaan eten en daarna op naar T&T Utrecht in Nieuwegein. Leuk om ook Anca te ontmoeten en de andere bekende gezichten allemaal, maar ook interessante gesprekken met Petra en Helene. Dit keer werd er bovendien een leuke workshop gegeven voor Claudia van Studio Arte de facie:. Kortom een geslaagde dag!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tropenmuseum

 1. petra422 zegt:

  Hoi Bianca,
  prachtig verslag en leuke foto’s !
  Echter, je hebt je in een naam vergist, Leandra was niet aanwezig, wel Monique en Helene 🙂
  Groetjes,
  Petra

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.