CoBrA museum Armando

Bianca-na170Omdat ik afgelopen woensdag was verhinderd, op zaterdag mijn BBD gehad. Na de gebruikelijk boodschappen bedacht ik wat ik kon doen: het CoBrA museum in Amstelveen had weer een nieuwe tentoonstelling: Armando vs Armando en ‘SNAKE’.

Dus mijn museumkaart weer getrokken en er bleek even later een rondleiding gegeven te worden door Cherry Duyns. Ze heeft speciaal voor Armando v/s Armando minutieus genoteerd hoe een schilderij van Armando tot stand komt. Van het type kwast , de noodzakelijke koffie tot aan de gasten die in en uit het atelier lopen terwijl de schilder stug door schildert. Genoteerd minuut per minuut. Armando is geen mythe. Integendeel, hij is aards en werkt hard en hij werkt door. Hij laat zich leiden door zijn onverwoestbare geest wiens lichaam het soms maar moeilijk bij kan houden.

Bianca-na171Leuk om als Bianca bij zo’n rondleiding te zijn 🙂 En hoewel ik toch niet onopvallend ben, merk ik dat niemand in de groep die wordt rondgeleid op me let: toch wéér een bijzondere ervaring;). Nog even een fotootje genomen bij mijn favoriete kleur die Armando had gebruikt in twee van zijn schilderijen. Vind je het geen leuk plaatje? Deze twee schilderijen spraken mij het meeste aan.
Naast deze tentoonstelling was er ook één van Michael Tedja – ‘SNAKE’. Ook bijzonder, maar het verhaal van Armando trok me meer.

bianca-na172De dag schoot alweer op, dus ben ik nog even naar V&D gegaan om te kijken of er nog wat bijzonders zat bij hun prijzencircus… Ze hebben er een prachtig spiegel staan, dus altijd even kijken hoe mijn spiegelbeeld eruit ziet. Jij kunt het nu ook bekijken. Omdat de meeste kleding voor het voorjaar en zomer is, zat er eigenlijk niet iets van mijn gading bij. Daarna even wat eten in het restaurant en op naar Eindhoven.

Het is een flink eind reizen naar T&T Eindhoven (Transgendergroep) , maar ik wilde van de gelegenheid gebruiken ook daar eens een avond mee te maken. Het is een ‘traditionele T&T Avond’, maar wel heel gezellig! Toevallig ook mijn oude vriendin Judy Dross daar weer ontmoet, zodat we konden bijpraten. Maar ook een aantal anderen w.o. Anne en Eef, maar ook Tessa. Altijd leuk om mensen waarmee je chat in het echt ook te ontmoeten en kennis te maken 🙂

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.