Bezoek aan politie

Bianca-na167Andrea Prins (zie mijn blog uit 2010) is tegenwoordig aan een ander bureau verbonden als Buurtregisseur bij het politiebureau Meer en Vaart in Amsterdam. Daardoor kwamen we op het idee om haar nieuwe collega’s eens kennis te laten maken met het begrip ‘transgenders’. Temeer omdat in hun buurt ook Mariposa is gelegen leek ons dit een goede  gelegenheid. Van te voren heeft Andrea haar collega’s informatie gegeven  zodat ze een klein beetje wisten wat de begrippen inhouden.

Gistermiddag ben ik dan op bezoek geweest en heb leuke gesprekken gevoerd met haar collega’s over het onderwerp Transgenders en CrossDressing in het bijzonder. Maar ook hebben we natuurlijk stil gestaan bij de andere ‘belevingsvormen’ en de gevolgen daarvan.

Bianca-na168Uit de terugkoppeling die ik kreeg heb ik de indruk dat men wat heeft opgestoken. Het is toch heel anders wanneer je iemand in het echt spreekt of dat je een flyer leest. Op deze manier weten de agenten wat makkelijker te reageren wanneer we een ander hoofd (en uiterlijk) hebben dan er op de foto  staat van ons rijbewijs.

Bianca-na169Kortom een geslaagde middag voor ons allemaal, omdat ik (weer) eens een politiebureau van binnen kon bekijken en op een andere manier met agenten kon spreken dan wanneer je er komt omdat er iets is gebeurd.

Hierna was het tijd om rustig naar T&T Hoorn te gaan en onderweg nog even wat te eten in Zaandam: daar is de gracht bijna klaar: is prachtig geworden!! In Hoorn hebben we weer een gezellige avond gehad waar ook Magda van Theo Schouten haarwerken weer aanwezig was om vakkundig advies en nuttige tips te geven 🙂

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.