Haags museum

bianca-na159De eerste dag dat het een beetje lente leek. Dus meteen tijd om mijn nieuwe groene jas uit te proberen!! Hoe vind je ‘m? Kon de weerstand niet weerstaan ‘m te laten hangen… Ken je dat? Hier foto op de roltrap bij V&D genomen.Bij mijn capo bedacht dat het leuk was (weer) eens naar het Haags Gemeentemuseum te gaan. Dus de website bekeken en de tentoonstelling ‘MONDRIAAN EN DE STIJL’ leek me wel wat, dus op naar Den Haag.

bianca-na160Hier een foto door mijn dochter uitgekozen voor het gebouw dat werd geopend in 1935 en is een ontwerp van Hendrik Petrus Berlage. Het is een museum voor moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziekinstrumenten. De oorspronkelijke naam van het museum was het ‘Haags Gemeentemuseum’. bianca-na161Hoog tijd om naar binnen te gaan, dus mijn museumjaarkaart komt weer goed van pas :D. Eenmaal binnen even goed kijken wat te zien is en je oriënteren, want het is een groot museum.
Hier een foto bij een schilderij van Carel Wilmink. Wanneer je het schilderij kent, dan snap je wel dat ik hier even een plaatje heb geschoten 😉

bianca-na163bianca-na164Verder door naar de stukken van de kunstenaars van ‘De stijl’. De belangrijkste leden van De Stijl waren Theo van Doesburg, Vilmos Huszár, Bart van der Leck, J.J.P. Oud, Gerrit Rietveld en Georges Vantongerloo en natuurlijk Piet Mondriaan en op zoek naar een ideale samenleving en een vormentaal die daarbij paste. Door samen te werken hoopten de kunstenaars en architecten een Totaalkunstwerk te maken en werd vaak ‘beredenerend, gestructureerde, haast kille stroming’ genoemd. Ik vind de heldere, primaire kleuren wel levendig en vrolijk! Van wie dacht je dat het rechter stuk was….? FOUT!!! Dat dacht ik ook… maar is van César Domela (weer wat geleerd).

bianca-na162bianca-na165Maar er was nog veel meer moois te zien… Kijk maar even mee. Ohwja .. vergeet ik nog bijna te noemen dat ook de belangrijkste stukken van ‘Het Mauritshuis’ daar ook te bewonderen zijn (omdat dit zelf verbouwd wordt). 
Tijd vliegt ook wanneer je het naar je zin hebt. Dat blijkt ook wel. Buiten is het nog steeds licht wanneer ik weer richting de uitgang ga en mijn jas ophaal die ik in bewaring had gegeven. Zo kan ik terugkijken op een leuk in interessant bezoek.
bianca-na166Hier sta ik weer bij de uitgang. Natuurlijk nog even een foto genomen in de gang: mooie kleur contrasten vind je niet? Hierna op naar T&T Amsterdam om daar weer aan te schuiven om te gaan eten. Altijd gezellig!!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.