Amsterdam Museum en onderweg


bianca-na146Om de week een BBD en ik had alweer een paar leuke dingen op het programma staan, maar eerst naar Amstelveen.bianca-na147 Er hangen spiegels op de roltrap bij V&D. Dat bracht me op het idee een fotootje te schieten. Dat zie je hier links.
Na de aankoop van een leuk jurkje (de eerste in vele jaren), op naar Amsterdam. De auto bij de Bijenkorf geparkeerd en de Dam overgestoken: hier een fotootje genomen voor het Paleis op de Dam:). Vervolgens naar het Amsterdam Museum, waar momenteel de tentoonstelling ‘De Gouden Eeuw, proeftuin van onze wereld’ is te zien. Er zijn vele topstukken tentoongesteld die met Amsterdam te maken hebben.

bianca-na148bianca-na149Er was een interessante tentoonstelling over de Gouden Eeuw: Een eeuw van wereldhandel, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, economische bloei, rijkdom, zilver, regenten, culturele en religieuze diversiteit, florerende wetenschap, hoogwaardige schilderkunst en de aanleg van de Amsterdamse grachtengordel. Maar ook een eeuw van slavernij en oorlog.

bianca-na151

bianca-na150

Het verhaal van de Nederlandse Gouden Eeuw is boeiend in beeld gebracht, dus daar verveelde ik me zeker niet (geboren en getogen in Amsterdam).
Nog even een leuk plaatje geschoten op het binnenpleintje van het voormalig weeshuis in de sneeuw voor het ‘plakboek’ haha.
Daarna de stad in gegaan om wat te gaan eten: daar is het altijd druk, dus goed om te oefenen tussen de mensen te zitten en je daar zeker te voelen.

bianca-na152

Mijn stem moet ik ook verder oefenen, maar dat blijft enorm moeilijk. Het gaat daar trouwens steeds beter mee.
Hierna terug naar de auto om richting Hoorn te vertrekken naar T&T Hoorn in cafe het kantoor van de buurman. Daar was het weer reuze gezellige avond waar meer dan 30 mensen hun ervaringen weer uitwisselden in een ontspannen sfeer. Ook werd er getoast op een komend bruidspaar, dat deed mij goed om dat nieuws te vernemen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.