Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam hernieuwde kennismaking, maar nog niet in de badkuip geweest
bianca-na126bianca-na125Natuurlijk meteen de nieuwe aanwinst van de groene blouse uitproberen en gecombineerd met de donkerbruine leren rok en daar dan een bruin lang vest over, voelde ik me helemaal happy. Klaar dus voor bezoek aan het vernieuwde “Stedelijk”. Het bleek dat de ‘badkuip’ nog niet was geopend: dat komt in december.
Het is maar goed dat ik een museumjaarkaart heb, anders wordt het nog eens een dure ‘hobby’;-) Eerst mijn jas afgeven en een audio-tour gehaald. Daarna klaar om samen met Joh en een vriendin al het moois bekijken. Er waren 3 tentoonstellingen: Tot 1960, – design, en vanaf 1960.
In het eerste deel is o.a. werk van de CoBrA kunstenaars te zien, maar ook van Karel Appel. Joh maakte regelmatig fotootjes van me. De andere bezoek(st)ers blijven beleefd even staan en het bijzondere vind ik dan weer dat mensen niet eens vreemd staan te kijken. Dat geeft mij een goed gevoel.

bianca-na127bianca-na128Natuurlijk even een plaatje gemaakt bij Rietveld met zijn beroemde stoel. Er was zo verschrikkelijk veel moois te zien (en wat vind je van mijn benen? haha).
Ook interessant is de informatie van de audiotour: daardoor kijk je toch ook weer naar andere zaken. Door het samen met Joh te bekijken, is het nog eens gezellig ook. Wat een rust geeft het bekijken van de kunststukken.
Er er is nog veel meer te zien.

bianca-na129Bij de kunstenaars uit na 1960, hier een foto bij het abstracte schilderij van Marin Kippenberger: wel een mooi schilderij

Ik had afgesproken met Wilma, een T-dame met haar vrouw uit het oosten van het land die een dagje West Friesland aandeden (voor het eerst samen zo op stap) om in Hoorn wat te eten. Ook weer een nieuwe ervaring, maar dat ging helemaal prima. Leuk was de reactie van het meisje van de bediening toen we vroegen hoe ze het vond om ons te bedienen vertelde ze dat ze het wel bijzonder vond dames met een zware stem te bedienen. Later kwam ze terug met nog wat leuke vragen ‘uit de keuken’ want daar waren we ook al onderwerp van gesprek, op een positieve manier.

Hierna weer terug naar T&T Hoorn in cafe het kantoor van de buurman. Daar weer een gezellige avond gehad met leuke gesprekken met zowel een nieuwe bezoekster die voor het eerst op de T&T avond kwam. Altijd de bijzonder om de verhalen te horen hoe mensen komen om de stap te nemen om naar T&T Hoorn te komen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.