Scheepvaartmuseum Amsterdam

Scheepvaartmuseum Amsterdam
Alweer een fijne BiancaBalansDag voor me. Gelukkig was het niet zo warm als de dagen ervoor. Eerst naar de Bijenkorf, wat cups gehaald bij Nespresso, natuurlijk ook een capo, want die zijn daar echt HEERLIJK. Nog even gekeken of een rode jeans me zou staan, maar eigenlijk weet ik wel beter: jeans zijn niet mijn ding, haha.
bianca-na105Ondertussen even de tijd gehad om na te denken over het museum waar ik naar toe wilde. Heb gekozen om naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam te gaan. Het museum is de afgelopen jaren enorm verbouwd. Het topstuk scheepvaartmuseum-dakvan Het Scheepvaartmuseum is misschien wel het gebouw zelf, gebouwd in 1656 als ’s Lands Zeemagazijn. Bij de laatste verbouwing is de binnenplaats overkoepeld
De binnenplaats is tegenwoordig prachtig overkapt met een glazen koepel welke wordt(zie rechts voor een foto van deze glazen overkapping). Vanuit de binnenplaats kan je naar noord-west-oost naar diverse tentoonstellingen: over de gouden eeuw, de walvis(vaart) door de eeuwen heen, de haven van Amsterdam is prachtig weergegeven met heel veel informatie en een zeereis waarbij je admiraal Michiel de Ruyter ontmoet…
bianca-na107bianca-na106Hier aan de linkerzijde zie je me bij de walvisvaart door de eeuwen heen. Natuurlijk even een foto van mezelf gemaakt voor een walvis die uit het water springt.
Ook nog even een foto in het trappenhuis die is gelukt. Overigens een heel mooi en goede combinatie van oude en moderne inrichting.
Het was weer een leuk bezoek en wederom geen bijzondere dingen meegemaakt 🙂

bianca-na109bianca-na108Het werd alweer tijd om naar cafe de Parel te gaan en te gaan eten in de eettuin.
Hierna weer terug naar T&T Amsterdam in cafe de Parel. Daar weer een gezellige avond gehad met leuke gesprekken. Hier sta ik voor het café de Parel.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Scheepvaartmuseum Amsterdam

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.