Van Gogh museum

16-mrt-11 Bezoek aan van Gogh museum in Amsterdam: Picasso in Parijs, 1900-1907
bianca-na83Het wordt saai: weer een BBD! Vandaag werd het het Van Gogh museum, waar een special is ingericht over de vroege dagen van Picasso in Parijs (1900-1907).
Weer als Bianca van huis en eerst even koffie drinken bij V&D en natuurlijk nog even langs de nieuwe voorjaarsmode gelopen. Tja – zoals de meesten wel weten – dat is aan mij niet echt besteed (ivm mijn zomerstop), ook al zijn er wel leuke kleuren bij.
Nog even de chip opladen (want de parkeertarieven in Amsterdam zijn niet voor de poes) en na de lunch op naar het museumplein.

bianca-na84Auto geparkeerd in de parkeergarage en naar het van Gogh-museum. Er stond een hele rij voor de kassa, maar omdat ik er al eens geweest ben, weet ik dat ik door kan lopen en met mijn museumjaarkaart zo naar binnen kan. Jas afgeven natuurlijk en op naar de detectiepoortjes 🙂
Tas afgeven (tja wat hebben die dames allemaal in hun tas… pfffff.. ik kan er ook wat van hoor!). Maar goed, ‘u kunt doorlopen, mevrouw’, dus dit keer geen ‘scan met de handscanner zoals een keertje in het rijksmuseum (mijn vrouw kwam toen niet meer bij toen ik het haar vertelde: tja met al die kettingen, riemen, ringen, was het iets te veel voor het poortje, dus kwam een vrouwelijke veiligheids medewerkster mij toen even scannen 🙂
Eenmaal binnen natuurlijk een audiotour opgehaald en even gevraagd hoe ik het best kon lopen. En op naar de tentoonstelling. Eenmaal in de eerste zaal merkte ik dat de veiligheidsmedewerker op me lette. Hij kwam na verloop van tijd een beetje bij me in de buurt staan en ik voelde me wel een beetje ‘bekeken’, maar ach…. Ik kijk hem aan en lach even, waarop hij me aanspreekt: ‘mevrouw ik vind dat u er prachtig uit ziet’. Wel ff wennen natuurlijk, maar heb hem natuurlijk met een glimlach bedankt voor z’n complimentje en dat ik dat leuk vond dat hij dat zei. Even kort gesprekje leuke onderbreking voor de man ook denk ik maar ;-).
Hierna ook de vaste van Gogh collectie nog eens met de audiotour bekeken: erg interessant. Hier een (onduidelijke) foto van mij in een spiegel genomen, maar wilde jullie deze niet onthouden: met mijn nieuwe rok die ik 2 weken geleden kocht.

De BBD gaat snel om op deze manier en al snel werd het tijd voor bezoek aan cafe de Parel en even eten in de eettuin, om vervolgens naar t&t Hoorn te rijden voor de gezellige avond daar. Leuk om te zien dat er steeds meer partners meekomen: petje af hoor!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.