8-apr-10 Dagje op pad met een politieagente.
bianca-na72Andrea van de politie Amsterdam Amstelland kwam langs op de T&T avond om kennis met ‘ons’ te maken en om te horen wat we zoal meemaken op straat en om te vertellen over het project om zo de melding- aangiftebereidheid onder transgenders te vergroten.
hatecrimesDe afdeling Discriminatie van het Programma Divers Samenleven en Samenwerken (PDSS) van de politie Amsterdam Amstelland zoekt door middel van discussieavonden contact met transgenders om te praten over geweld tegen transgenders, discriminatie en mogelijkheden om daar mee om te gaan.
Tot op dat moment had ze voornamelijk met transseksuelen gesproken. Crossdressers had ze nog niet ontmoet, dus was ze heel erg benieuwd naar onze verhalen.

Omdat Andrea veel gehoord had over negatieve ervaringen van transgenders hebben we afgesproken daar verder over te praten bij haar op haar werk en de reacties van collega’s op mijn verschijning te vragen. Daarna de stad in te gaan om mee te maken wat ik zoal meemaak en de reacties van de omgeving te observeren.
Andrea was voor haar doen heel netjes gekleed en in het bedrijfsrestaurant kreeg Andrea meer reacties van haar collega’s dan ik, doordat haar kleding in positieve zin opviel. Dat vond ik wel heel leuk om te zien. Er werd natuurlijk ook wel naar mij gekeken, maar dat viel mij enorm mee.
Daarna heb ik nog met een paar collega’s van Andrea gesproken, waarbij ik twee reacties wel heel bijzonder vond: één collega wist niets van mijn komst en historie en bij navraag zei hij: ‘ja nu je er naar vraagt: heb ik het gevoel dat je niet als vrouw geboren bent, maar vraag me niet waarom.’ Dat vond ik wel heel mooi geformuleerd! Heb ook gesprekken gevoerd met andere collega’s die wel waren voorbereid op mijn komst en ook informatie hadden gelezen. Opvallend was dat de meeste heren het lastig vonden naar me te kijken en me al helemaal niet dorsten aan te kijken. Blijkbaar is het dus van invloed op het gedrag, wanneer een man weet dat je een verklede man bent.
Een leuke ervaring hadden we met een vrouw die met grote interesse naar me keek en later hebben we haar gevraagd en na wat aandringen bleek dat ze vermoedde dat ik een transgender iemand was. We hebben daarna een leuk open gesprek gehad, waar ik ook weer van leerde.

Daarna zijn Andrea en ik de stad in gegaan, waarbij Andrea heeft gekeken hoe er op mij gereageerd wordt: het viel haar op dat vooral homo mannen naar me keken. Dat was mij nooit opgevallen, maar tja.. daar heb ik ook niet zo’n kijk op hè? Eigenlijk zouden we moeten vragen waarom, maar dat gaat een beetje ver hè?
Ook dit was voor mij een leuke ervaring

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Hier kan je je reactie achterlaten

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.